Česká basketbalová liga bez Kolína? Desátý tým loňské sezony se stále brání odebrání licence

Kolín se stále nevzdal naděje na účast v nadcházející sezoně ligy basketbalistů, přestože neobdržel licenci. Vedení klubu sice neuspělo s odvoláním k výboru České basketbalové federace, ale rozhodlo se obrátit na její arbitrážní komisi. Středočeský celek to uvedl na svém webu.

Kolín/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otevření zrekonstruovaného venkovního Basketbalového hřiště na Pražačce.

Kolínští basketbalisté stále věří v účast v letošní sezoně (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Obdrželi jsme rozhodnutí výboru České basketbalové federace ohledně odvolání o neudělení licence pro Kooperativa NBL. Po prostudování s tímto rozhodnutím zásadně nesouhlasíme a připravujeme podání k arbitrážní komisi České basketbalové federace a další kroky,“ oznámil kolínský klub, který má nahradit v nejvyšší soutěži Jindřichův Hradec.

Jindřichův Hradec se po dvou sezonách vrací do NBL. Nahradí basketbalisty Kolína, kteří nedostali licenci

Číst článek

Kolín, který v minulé sezoně obsadil desáté místo, přišel o licenci poté, co nesplnil do konce července stanovené podmínky Asociace ligových klubů. Konkrétní pochybení zástupci NBL neuvedli.

„Každý klub v rámci přihlašování do nové sezony musí splnit podmínky, které jsou dané. Ať už jsou to haly, placení příspěvků a tak. Obecně mohu říct, že Kolín nesplnil podmínky pro to, aby mu byla licence udělena,“ řekl začátkem srpna sportovní ředitel soutěže Šimon Sedlařík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme