Basketbalová Liga Mistrů bude v Opavě i následující sezonu, klub poskytl azyl izraelskému Ramat Gan

Basketbalová Liga mistrů se bude v Opavě hrát i v nadcházející sezoně, ale nepůjde o místní klub. Opava totiž vypadla ve čtvrtfinále play-off a do soutěže se nedostala, ale azyl v její hale najde izraelský tým Maccabi Ramat Gan, který musí vzhledem k napjaté situaci ve své zemi a v okolí hrát v bezpečnější destinaci. Svou roli v tom, že si Izraelci vybrali právě Opavu, hrál i bývalý reprezentační kouč Ronen Ginzburg.

Opava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci BK Opava

Fanoušci BK Opava | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia

„Bylo to přes Českou basketbalovou federaci, která spolupracuje s tou izraelskou. Ronen Ginzburg doporučil tamnímu svazu, aby hráli u nás. Není tolik hal, kde by se Liga mistrů dala odehrát, a například pražská Královka má větší omezení než my,“ vysvětluje Radim Vysocký, předseda představenstva BK Opava, proč padla volba právě na jeho klub.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport o stěhování izraelského týmu Maccabi Ramat Gan do Opavy

S klubem Maccabi Ramat Gan se Opavané utkali před více než dvaceti lety, ale tehdy ještě jejich hala nestála.

„Shodou okolností jsme s Maccabi hráli v roce 2002 ještě na jiném stadionu. Doma jsme vyhráli 80:69, v Izraeli jsme ale prohráli,“ vzpomíná Vysocký.

V Opavě se v základní skupině kromě Izraelců představí silný lotyšský celek VEF Riga, řecký AEK Atény a v září se rozhodne, zda to bude německý Telekom Bonn, klub ze španělské ACB ligy MoraBanc Andorra, nebo italské Sassari.

Jindřichův Hradec se po dvou sezonách vrací do NBL. Nahradí basketbalisty Kolína, kteří nedostali licenci

Číst článek

„Je to fajn zkušenost. Uvidíme, jak na to budou reagovat diváci, protože většinou chodíte a fandíte na domácí tým. Teď tu budou vlastně dva hosté, přestože to budou kvalitní evropské týmy. Věříme, že si diváci cestu najdou,“ přeje si Vysocký.

Každopádně drobné komplikace Opava s Ligou mistrů a izraelským týmem mít bude, ale ráda vyšla vstříc.

„Tím, že máme několik mládežnických kategorií, tak halu zaplníme na celý den. Teď nám Izraelci třikrát týdně zablokují halu, ale my si s tím musíme poradit,“ doplňuje předseda představenstva BK Opava, a.s. Radim Vysocký. Izraelci mají požadavek jen na sotva stovku vstupenek. Fanoušci za nimi jezdit nejspíš nebudou.

David Procházka, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme