Příští sezona ženské basketbalové ligy bude bez pražské Slavie, nahradí ji další tým z Chomutova

V lize basketbalistek bude v příští sezoně chybět Slavia. Místo ní se zapojí do soutěže druhý chomutovský účastník - nově vzniklý tým LOH 2028 Chomutov. Pražský klub, který se v závěru minulého ročníku dostal do existenčních potíží po zadržení svého faktického šéfa a tehdejšího předsedy Českého tenisového svazu Iva Kaderky, se do soutěže nepřihlásil. Jeho nástupce opět doplní počet účastníků na deset.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský klub, který se v závěru minulého ročníku dostal do existenčních potíží po zadržení svého faktického šéfa a tehdejšího předsedy Českého tenisového svazu Iva Kaderky

Pražský klub, který se v závěru minulého ročníku dostal do existenčních potíží po zadržení svého faktického šéfa a tehdejšího předsedy Českého tenisového svazu Iva Kaderky | Zdroj: Profimedia

Majitel chomutovského klubu Petr Drobný označil nový tým za projekt, ze kterého by měly vyrůst hráčky pro reprezentaci.

Tenisový boss Kaderka stíhaný za dotační podvod rezignoval. ‚Nesouvisí to s aktuální situací,‘ hájí se

Číst článek

„Po skončení Slavie hledalo vedení ligy desátý tým. Po několika jednáních oslovili nás, že bychom udělali společný projekt,“ uvedl Drobný na webu chomutovského klubu.

Kádr mají podle něj tvořit hráčky chomutovského B-týmu a nadějné juniorky z dalších ligových klubů. Trenérem družstva bude dosavadní asistent prvního týmu Levhartic Petr Treml mladší. Oba celky budou hrát své zápasy v Městské sportovní hale.

ŽBL začne na přelomu září a října a LOH 2028 Chomutov do soutěže podle oficiálního rozpisu vstoupí 2. října domácím duelem s Hradcem Králové. Levhartice se už 28. září představí na palubovce mistrovského USK Praha.

Tým Kaderkovy ženy

Slavia hrála v nejvyšší soutěži od sezony 2011/12, nejprve pod názvem BLK VŠE a později BLK Slavia. Generální manažerkou a majitelkou byla oficiálně Kaderkova manželka Darina.

Na začátku března podle informací médií oznámila hráčkám, že vzhledem k zadržení jejího muže, který byl obviněn ze zneužívání státních dotací, není klub schopen nadále vyplácet mzdy. Navzdory tomu klub sezonu dohrál, po čtvrtém místě v základní části i nadstavbě vypadl koncem března po čtvrtfinálové pětizápasové sérii s Hradcem Králové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme