Jindřichův Hradec se po dvou sezonách vrací do NBL. Nahradí basketbalisty Kolína, kteří nedostali licenci

Basketbalisty Kolína, kteří neobdrželi licenci pro nový ligový ročník, nahradí Jindřichův Hradec. Jihočeský klub se vrací do nejvyšší soutěže po dvou sezonách. Zástupci NBL o tom informovali na svém webu, soutěž tak v září začne jako obvykle s dvanácti účastníky.

Kolín/Jindřichův Hradec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista BC GEOSAN Kolín

Basketbalista BC GEOSAN Kolín | Foto: Ondřej Bičiště | Zdroj: Profimedia

„Poté, co tým z Kolína nedostal licenci pro nadcházející ročník, jsme rádi, že se nám podařilo domluvit se s Jindřichovým Hradcem, který se rozhodl i v takto krátkém čase na přípravu nabídku přijmout a nejvyšší soutěž hrát. Věříme, že nový klub dodá soutěži další impulz a přinese lize i (staro)nové fanoušky z jižních Čech,“ řekl pro web NBL předseda představenstva Asociace ligových klubů (ALK) Tomáš Kotrč.

Basketbalisté Nymburka se vrací na basketbalový trůn, finálovou sérii s ústeckou Slunetou ovládli 4:1

Číst článek

Jindřichův Hradec naposledy hrál mezi elitou v sezoně 2021/22. Na jejím konci prohrál v baráži s pražskou Slavií a spadl. V nejvyšší soutěži odehrál šest sezon, jeho největším úspěchem byla účast v play-off v roce 2015.

„Pro náš klub je to velká čest a zároveň obrovská výzva v takto krátkém čase připravit tým i celý klub pro nejvyšší soutěž. Je před námi spousta práce, ale všichni věříme, že nezklameme vloženou důvěru a přechod do nejvyšší soutěže zvládneme,“ uvedl generální manažer Lions Jan Tomanec.

Cílem pro tuto sezonu bude ligu udržet. „V současné době pilně pracujeme na vhodném hráčském doplnění a stabilizaci rozpočtu,“ dodal. Klub bude spoléhat na domácí kulisu, kapacita městské sportovní haly je 1200 diváků.

Kolín, jenž v minulé sezoně obsadil 10. místo, přišel o licenci poté, co nesplnil do 31. července stanovené podmínky ALK. „Byl mu daný nějaký termín, aby vyřešil, co vyřešit musel. Kolín zažádal o prodloužení do konce měsíce, bylo mu vyhověno, přesto k vyřešení situace nedošlo,“ řekl sportovní ředitel ligy Šimon Sedlařík. Konkrétní pochybení nesdělil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme