Jsme připravení. I hráči na lavičce jsou pořád hladoví a perou se o šanci, říká kouč Friis před odvetou

Začali dobře, a teď chtějí fotbalisté Sparty úspěšně dokončit vstup do kvalifikace Ligy mistrů. Do domácí odvety 2. předkola se Shamrockem Rovers půjdou s náskokem 2:0. A podle trenéra Larse Friise připravení.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Lars Friis

Trenér Sparty Lars Friis | Zdroj: Profimedia

„Jsme připravení,“ říká rezolutně trenér Lars Friis, který nemusel nějak výjimečně posílit mentální přípravu, aby fotbalisté Sparty nepodlehli dojmu, že je po souboji v Irsku hotovo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Sparty před odvetným utkáním 2. předkola Ligy mistrů

„Pracujeme na tom s hráči celou dobu, nejenom kvůli tomuhle zápasu. Mluvíme s nimi o způsobu, kterým hrajeme, o tom jak pracujeme dohromady, jak všichni milujeme společné výhry,“ říká šéf střídačky.

Hra se sestavou

A dánský kouč Sparty dokazuje soudržnost týmu na několika věcech. „Hráči na lavičce jsou nažhavení nastoupit, prosadit se, výrazně zasáhnout do zápasů. Vystřídání fotbalisté samozřejmě nejsou nadšení, jenže to také očekávám. Potřebuji, aby byli hladoví neustále. Ale když pak dáme gól, tak všechny vidíte slavit dohromady. Týmový duch je nesmírně důležitý,“ říká Friis.

Podcenění od sparťanských fotbalistů nehrozí. „Ne, tohle není zápas na to, abychom zkoušeli nějaké nové věci. Jde o důležitý souboj v kvalifikaci Ligy mistrů proti dobrému soupeři. Musíme dál pracovat na tom, co nám jde, ale možná ještě něco málo chybí, pár procent. A tohle je velmi dobrá zkouška a dobré utkání, abychom procvičili naše silné stránky, potrénovali náš sparťanský fotbal, Sparta styl,“ říká stoper Asger Sörensena 

Utkání Sparty se Shamrockem Rovers začne v 19 hodin, stejně jako přímý přenos Radiožurnálu Sport, který bude spolukomentovat Pavel Horváth.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme