Ještě není hotovo, upozorňuje sparťanský stoper Ross po výhře na půdě irského Shamrocku

Doufali v úspěšný vstup do kvalifikace Ligy mistrů, a fotbalistům Sparty tohle přání v Irsku vyšlo. Shamrock Rovers porazili v Dublinu na úvod 2. předkola 2:0.

Dublin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathias Ross

Mathias Ross | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Na stadionu Tallaight sice byli v Dublinu fanoušci fotbalové Sparty v menšině, po utkání je ale nešlo přeslechnout. Pražský tým totiž zažil úspěšný vstup do kvalifikace Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal trenér pražské Sparty Lars Friis po výhře na půdě irského soupeře

Doufali v úspěšný vstup do kvalifikace Ligy mistrů, a fotbalistům Sparty tohle přání v Irsku vyšlo. Shamrock Rovers porazili v Dublinu na úvod 2. předkola 2:0.

Při rozcvičení si mohli připadat sparťani jako v irské pohádce, a jejich dublinská mise měla šťastný konec. I v hodně pozměněné základní sestavě.

Trenér Lars Friis jede v nabitém úvodu sezony podle plánu s vytěžováním hráčů a oproti páteční lize s Pardubicemi poslal na trávník hned šest jiných fotbalistů.

„Tohle je obtížné říct. Nejsem si jistý, že budeme hráče takhle rotovat. Myslím, že jsme trochu blíž k tomu, abychom znovu dosáhli společných návyků v týmu. Máme jedenáct zápasů do první reprezentační pauzy, a tak potřebujeme všechny fotbalisty v kádru. Teď byla samozřejmě důležitá výhra, ale taky to, že měli herní vytížení hráči, kterým jsme chtěli dát prostor v zápase. A nikdo se nezranil,“ pochvaloval si Friis.

Odveta za týden

Mezi nováčky v základu byl i dánský stoper Mathias Ross, který se potkal s krajanem a současným hlavním trenérem Sparty Larsem Friisem už při jiném předchozím angažmá...

„Znám ho jako člověk, a vím, co chce hrát. Na druhou stranu si myslím, že tady je hodně rozdílný způsob hry a taktika proti našemu společnému působení v Dánsku. Musím se přizpůsobit. Chvilku to zabere, ale myslím, že jsem zapadl dobře,“ řekl obránce Sparty.

A i Mathias Ross si mohl zhruba se šedesátičlenným kotlem sparťanských fanoušků užít společné oslavy na stadionu Tallaihgt.

Aby se fotbalisté Sparty dostali v dobře rozehrané kvalifikaci Ligy mistrů do dalších bojů, zbývá jediné – zvládnout příští úterý domácí odvetu.

„Ještě není hotovo. Myslím, že jsme sice v mnoha ohledech kontrolovali zápas, ale musíme si přiznat, že i oni mohli v závěru skórovat. Takže není rozhodnuto. Čeká nás ještě odveta v Praze. A těšíme se na ni,“ říká letní posila Sparty, stoper Mathias Ross.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme