Spíš jsme si to týmově ukopali, říká kapitán fotbalové jednadvacítky Sejk po obratu v Litvě

Čeští fotbalisté do jedenadvaceti let splnili v Litvě roli favorita, byly to ale velké nervy. V utkání kvalifikace na evropský šampionát totiž Češi otáčeli skóre a rozhodující gól na konečných 2:1 vstřelili až v osmdesáté sedmé minutě. Kdyby se jim to nepovedlo, postup na Euro by se jim výrazně vzdálil.

Jonava (Litva) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté do 21 let

Čeští fotbalisté do 21 let | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Litevští fotbalisté do jedenadvaceti let dosud nezískali v kvalifikaci na Euro ani bod, Češi tak byli před utkáním v roli jasných favoritů. Po úvodním poločase ale prohrávali 0:1 a trenér Jan Suchopárek věděl, že šlo o zasloužený výsledek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí zápas fotbalové reprezentace do 21 let v Litvě trenér Jan Suchopárek a střelci Václav Sejk s Denisem Alijagičem

„Byli jsme takoví apatičtí, pomalí v přepínání do defenzivy. Vytvářeli jsme soupeři nejen tu brankovou příležitost, ale i další tři, čtyři příležitosti. Neplnili jsme ty taktické věci, které jsme chtěli,“ nebyl s výkonem v prvním poločase spojený trenér české jednadvacítky.

O přestávce tak přišla bouřka v kabině i v sestavě, ve které kouč vyměnil dva hráče. Jedním z fotbalistů nasazených hned v úvodu druhé půle byl útočník Denis Alijagič. A právě ten vstřelil v padesáté osmé minutě vyrovnávací gól.

„Když jsem šel na hřiště, tak jsem věděl, že jsme lepší co se týče taktiky i individuální kvality. Bylo to o tom vstřeleném gólu, který se nám povedlo vstřelit relativně brzy,“ nepochyboval o schopnosti českého týmu zápas zvrátit útočník Žiliny Alijagič.

Remíza byla ale pro české mladíky stále málo a do vedení se jim dlouho dostat nedařilo. Úlevu přinesla až osmdesátá sedmá minuta, kdy rozhodl gólem na 2:1 kapitán Václav Sejk.

„Tuhle úlohu jsem měl od začátku zápasu, že v celém zápase bych tyhle důležité momenty měl vzít na sebe. Jsem rád, že se to povedlo, ale musím říct, že jsme si to spíš týmově ukopali,“ ví kapitán Sejk, že výkon výběru trenéra Suchopárka nebyl ideální.

V tabulce kvalifikační skupiny zůstávají Češi na čtvrtém z pěti míst, oproti většině soupeřů ale odehráli o zápas méně a drží se v kontaktu. V úterý čeká svěřence trenéra Suchopárka důležitý souboj na hřišti vedoucího Dánska, na které ztrácejí tři body.

David Nekvinda, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme