Nemůžu chtít víc. Jsme ale jen v polovině cesty, říká kouč Sparty po dvougólové výhře v Malmö

Fotbalisty Sparty dělí jeden úspěšný zápas od postupu do Ligy mistrů. Na úvod posledního předkola totiž vyhráli v Malmö 2:0. Odveta je na programu v úterý 27. srpna na pražské Letné.

Malmö Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Ryneš se raduje z gólu v úvodním 4. předkole Ligy mistrů

Matěj Ryneš se raduje z gólu v úvodním 4. předkole Ligy mistrů | Zdroj: Profimedia

Stejně jako v Bukurešti i v Malmö byl proti fotbalistům Sparty celý stadion plný natěšených domácích fanoušků. Na konci ale slavil pražský tým. A že budou hrát příští úterý v Praze na Letné s nadějným náskokem 2:0, zařídil v samotném závěru povedenou trefou Matěj Ryneš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Matěje Ryneše a Larse Friise po výhře Sparty 2:0 na půdě švédského Malmö

„Byly to krásné chvíle, ani jsem nevěděl, co mám dělat. Jestli mám běžet k fanouškům nebo ke klukům. Důležité je, že máme dobrý výsledek do odvety a věřím, že se znovu velmi době nachystáme,“ říká obránce. 

Protože Sparta toho Malmö moc nedovolila. A potěšila trenéra Larse Friise. „Přehráváte si dopředu zápas v hlavě se dvěma scénáři – dobrým a špatným. A v realitě vyšla ta lepší varianta. Nemůžu chtít víc, vyhrát v Malmö na jeho stadionu s bouřlivým prostředím. Nemůžu dostatečně pochválit kluky za týmového ducha, kterého ukázali. Jsme v polovině cesty, Malmö má dobrý tým s dobrými hráči, nic není rozhodnuté. Ale samozřejmě máme výhodu,“ vyprávěl dánský kouč Sparty.

Na první pohled ale na šéfovi střídačky Sparty není po zápase poznat, že se jeho tým zase o kousek přiblížil účasti ve vysněné Lize mistrů. „Jsem unavený. Jsem unavený po každém zápase a jsem vyřízený. Nezdá se to, moc se nehýbu, ale v hlavě mám spousty myšlenek – asi jako každý trenér,“ přiznal.

A teď je jednou z hlavních myšlenek Larse Friise, aby fotbalisté Sparty dotáhli dobře rozehranou partii v závěrečné části kvalifikace Ligy mistrů.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme