Barák odešel z Fiorentiny do turecké Kasimpasy, kluby se dohodly na ročním hostování s opcí na přestup

Fotbalový reprezentant Antonín Barák odešel z Fiorentiny do turecké Kasimpasy. Istanbulský klub v sobotu oznámil příchod devětadvacetiletého českého fotbalisty na svém webu. Podle italských médií získala Kasimpasa Baráka na roční hostování s opcí na přestup, který by stál šest milionů eur (150 milionů korun).

Istanbul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák zastoupil v přípravném utkání Tomáše Součka a reprezentaci vedl jako kapitán

Antonín Barák v dresu české fotbalové reprezentace | Zdroj: Profimedia

Barák hrál za Fiorentinu dva roky a loni s ní byl ve finále Italského poháru a Konferenční ligy. Po příchodu nového trenéra Raffaela Palladina ztratil místo v sestavě a zamířil do Kasimpasy stejně jako chorvatský reprezentant Josip Brekalo.

Italskou ligu opouští Barák po sedmi letech. V Serii A nastupoval také za Veronu, Lecce a Udine, kam přišel v roce 2017 z pražské Slavie. V nejvyšší italské soutěži odehrál 182 zápasů a dal 31 gólů.

Barák v reprezentaci

V reprezentaci má Barák bilanci 44 utkání a jedenáct branek. V červnu na mistrovství Evropy v Německu obdržel v posledním klíčovém utkání ve skupině s Tureckem rychle po sobě dvě žluté karty a byl vyloučen. Oslabený český tým pak prohrál 1:2 a nepostoupil. Nyní Barák chybí v nominaci na sobotní zápas Ligy národů v Gruzii a následné utkání s Ukrajinou.

Kasimpasa je v turecké lize po čtyřech kolech v neúplné tabulce osmá. V týmu dříve působili Petr Bolek, Petr Pavlík, David Pavelka, Tomáš Břečka a Michal Trávník.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme