Věřím, že od první minuty budeme aktivnější, říká před zápasem s Gruzií reprezentační kapitán Souček

Čeští fotbalisté v sobotu zahájí nový ročník Ligy národů. V úvodním zápase nastoupí na stadionu v Tbilisi proti domácí Gruzii, kde popularita fotbalu v posledních měsících prudce vzrostla.

Tbilisi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českého týmu Tomáš Souček

Kapitán českého týmu Tomáš Souček | Zdroj: Reuters

Když se gruzínští fotbalisté v létě vraceli z mistrovství Evropy, v ulicích hlavního města Tbilisi je vítaly desítky tisíc lidí. Reprezentace země s necelými čtyřmi milióny obyvatel při své premiéře na kontinentálním šampionátu prošla na turnaji do elitní šestnáctky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co před zápasem české reprezentace s Gruzií říká kapitán Tomáš Souček

Výběr kouče Sagnolla se v Německu postaral o senzační úspěch, který se dost možná promítl i do zájmu o vstupenky na utkání s Českem.

„Víme, že Gruzínce požene skvělá atmosféra. Je tu hezký stadion, bylo okamžitě vyprodáno, je cítit, jak má teď Gruzie vášeň pro fotbal. Věřím, že od první minuty budeme chtít být ten aktivnější tým, na balonu i bez něj,“ říká reprezentační kapitán Tomáš Souček.

Ten byl na Euru v Německu u toho, když národní tým ve skupině remizoval s Gruzií 1:1, a na rozdíl od soupeře později na šampionátu skončil už ve skupině.

1:40

Spíš jsme si to týmově ukopali, říká kapitán fotbalové jednadvacítky Sejk po obratu v Litvě

Číst článek

Dnešní zápas se bude hrát na stadionu Michajla Meschiho pro zhruba 27 tisíc diváků a není překvapení, že bude vyprodaný. Předchozí tři domácí zápasy totiž hráli Gruzínci na větším stadionu Dinama Tbilisi a pokaždé dorazilo na tribuny minimálně 44 tisíc fanoušků.

„Lidé více věří a více fandí. Myslím, že jich tam bude plno, venku i na stadionu, takže atmosféra bude výborná,“ ujišťuje gruzínský křídelník Jablonce Vachtang Čanturišvili před utkáním fotbalové Ligy národů mezi Gruzií a Českem.

To začne v 18 hodin, přímý přenos ze zápasu nabídne Radiožurnál Sport.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme