Kuchta po dvou sezonách opouští Spartu, reprezentační útočník přestupuje do Midtjyllandu

Fotbalový útočník Jan Kuchta odešel po dvouletém působení v pražské Spartě do Midtjyllandu. O přestupu sedmadvacetiletého reprezentanta informovaly na oficiálních webech oba kluby. S mistrem dánské ligy podepsal Kuchta čtyřletou smlouvu.

Praha (Aktualizováno: 9:30 31. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta ve sparťanském dresu

Jan Kuchta ve sparťanském dresu | Foto: Michal Sváček | Zdroj: Profimedia

Kuchta přišel do Sparty v létě 2022 nejprve na hostování z Lokomotivu Moskva, o necelý rok později na něj klub uplatnil opci a získal ho na přestup. V obou sezonách pomohl letenskému celku k titulu, v minulém ročníku i k domácímu poháru. Startoval také na letním mistrovství Evropy.

V aktuální sezoně zasáhl Kuchta do osmi soutěžních zápasů, v nichž neskóroval. Po přestupu do Midtjyllandu přijde o Ligu mistrů, kam Sparta postoupila po 19 letech. V týmu se sídlem v Herningu, v němž působí i český obránce Adam Gabriel, ho čeká Evropská liga.

„Po několika dobrých letech ve Spartě jsem připraven na další krok v novém klubu a nové zemi. Jsem moc šťastný, že jsem tady,“ uvedl na webu dánského týmu Kuchta, jenž se se Spartou loučí s bilancí 92 zápasů a 37 vstřelených branek.

Dnes třiadvacetinásobného českého reprezentanta čeká v Midtjyllandu první trénink. „Těším se na seznámení se spoluhráči. Mluvil jsem s Adamem Gabrielem, který mi řekl, že tu na mě čekají šikovní spoluhráči a dobrá parta lidí,“ řekl Kuchta po přestupu do klubu, v němž v minulosti působil i bývalý sparťanský trenér Brian Priske.

Liberecký rodák Kuchta si v Dánsku vyzkouší druhé zahraniční angažmá. V mládeži prošel oběma pražskými "S", poté v Česku nastupoval za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavii, s níž se stal před odchodem do Ruska v roce 2021 mistrem ligy. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 174 startů a 68 branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme