Sparta narazí v Lize mistrů na Feyenoord, Leverkusen a Manchester City. Celkem ji čeká osm soupeřů

Fotbalisté Sparty se v hlavní fázi Ligy mistrů představí na hřišti Feyenoordu Rotterdam, kam v červnu z Letné zamířil dánský trenér Brian Priske. Venku je čeká také Leverkusen. Úřadující čeští mistři budou hrát i na stadionu věhlasného Manchesteru City a Stuttgartu. Na Letné pak vyzvou Inter Milán, Atlético Madrid, Salcburk a Brest. Rozhodlo o tom čtvrteční losování v Monaku. Rozpis zápasů zveřejní UEFA v sobotu.

Praha (Aktualizováno: 19:16 29. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Haraslín se raduje

Lukáš Haraslín se raduje | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Letenští se mezi elitou představí poprvé od roku 2005. V letošní kvalifikaci „milionářské“ soutěže zvládli tři předkola: nejprve vyřadili irský Shamrock Rovers, poté rumunský FCSB a na závěr Malmö. Za postup Pražané dostanou 18,62 milionu eur (přes 466 milionů korun).

Česko bude mít zástupce v Lize mistrů po dvou letech, tehdy se do soutěže rovněž přes tři předkola probojovala Plzeň.

Spartu mohl ve středu doplnit její městský rival Slavia, která však doma porazila Lille pouze 2:1, což jí vzhledem k úvodní prohře 0:2 ve Francii na postup nestačilo.

Liga mistrů se od této sezony bude hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy místo dosavadních 32.

Žádní soupeři se v ligové fázi neutkají dvakrát, postoupí 24 celků, z toho osm přímo do osmifinále. Na rozdíl od minulých sezon se už také nebude „propadat“ do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Finále se uskuteční 31. května příštího roku v Mnichově.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme