Superpohár stavím hodně vysoko, zářil obránce Sparty Pavel Kadeřábek

Fotbalisté Sparty definitivně uzavřeli povedenou minulou sezónu. A to dalším triumfem. V souboji o Superpohár vyhráli 3:0 nad velkým rivalem - Plzní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek (ve žlutém) v souboji s plzeňským Janem Kovaříkem

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek (ve žlutém) v souboji s plzeňským Janem Kovaříkem | Zdroj: ČTK

Pátý český Superpohár byl rozhodně zajímavou podívanou. Duel dvou velkých rivalů měl náboj a zajímavé okamžiky.

Plzeň nedala v úvodu penaltu, došlo na několik ostrých zákroků, zejména do přestávky se ukázala ofenzivní síla Sparty. Souboj o trochu podceňovanou trofej tentokrát určitě nezklamal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chtěli jsme zápas zvládnout jak herně, tak výsledkově, ale nepovedlo se ani jedno, říkal po utkání Stanislav Tecl

„Nemá to zatím velkou tradici a lidi moc nechodí. Pro mě je to druhý Superpohár, ale poprvé jsem nebyl ani na lavičce. Je to úplně něco jiného, když ho získáte a odehrajete celý zápas. Každou trofej stavím hodně vysoko,“ cenní si triumfu v Superpoháru sparťanský obránce Pavel Kadeřábek.

A že nic nepodcenila ani Plzeň, dokazují slova útočníka Stanislava Tecla.

„Samozřejmě není to liga, ale na druhou stranu už je to normální ostrý zápas, který jsme stoprocentně chtěli vyhrát. Chtěli jsme ho zvládnout jak herně, tak výsledkově, ale nepovedlo se ani jedno,“ smutnil plzeňský kanonýr.

Viktoria se snažila, fotbalisté západočeského týmu bojovali, jejich hra ale působila chvílemi trochu těžkopádně. Na druhou stranu chybám v defenzivě se nevyhnula ani Sparta.

„Kdybychom byli úplně bezchybní, tak hrajeme Ligu mistrů. Po každém zápase se koukáme na chyby a snažíme se z nich poučit. Určitě tam pár chybiček bylo, ale našlo by se víc pozitivních věcí,“ říká Pavel Kadeřábek, který má s pražským týmem v nové sezóně co obhajovat.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme