Oštěpař Veselý přišel v Curychu o sérii, ale našel recept na místní stadion

Mistr světa v hodu oštěpem Vítězslav Veselý skončil ve finálovém závodě Diamantové ligy na pátém místě. V nejlepší světové konkurenci předvedl v Curychu hod dlouhý 84 metrů a 4 centimetry, což na jiných mítincích stačilo na stupně vítězů. Na Letzigrundu se ale před českého atleta dostala čtveřice závodníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Veselý vzhlíží k evropskému šampionátu. Finové zase k němu, oštěp je pro ně národním sportem

Vítězslav Veselý vzhlíží k evropskému šampionátu. Finové zase k němu, oštěp je pro ně národním sportem | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Skvělé výkony nejen oštěpařů odměňovalo publikum bouřlivým aplausem. Curyšská Weltklase patří už spoustu let do okruhu absolutně nejlepších a nejprestižnějších mítinků.

„Tady je atleticky velice vzdělané publikum, které se umí chovat. A atletika tu má tradici. Takže tady jsou lidé vždycky dobří," potvrdil Vítězslav Veselý.

Přestože má český oštěpař rád atmosféru na Letzigrundu, problémy mu dělá kratší rozběh. Ty ale včera dokázal eliminovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařský světový šampion Vítězslav Veselý triumf v Diamantové lize nezopakoval

„Třetím pokusem jsem trochu zjistil, jak si poradit tady s tím kratším rozběhem, jak se uvolnit, aby mi to vystřelilo. Pak jsem se o to pokoušel a získal naději, že by to mohlo letět daleko a malinko jsem riskoval."

Veselý nakonec skončil v celkovém pořadí Diamantové ligy třetí společně s Egypťaněm Abdelrahmanem. A po vyřešení problémů s rozběhem se těší na další mítink v Curychu.

„Doufám, že to za ty dva roky nezapomenu, než to tady bude a pokud tady budu, samozřejmě," říká Vítězslav Veselý. Ten po předcházejících dvou sezonách, ve kterých ovládl celkové pořadí Diamantové ligy, tak trochu ustoupil ze slávy, ale příčiny viděl jinde než v závodě v Curychu.

„Necítil jsem se úplně špatně, energie byla, na vršku jsem uvolněný byl. Tak mě trochu mrzí, že jsem na to malinko přišel až při třetím pokusu," dodává český oštěpařský mistr světa.

Vítězem letošního ročníku je Němec Röhler, který si ve finále na Letzigrundu vylepšil osobní redkord na 87 metrů a 64 centimetrů.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme