VIDEO: Warholm, nebo Duplantis? Světoví rekordmani se utkali na stovce, poražený musí dodržet slib

Ani jeden z nich se na stometrovou trať nespecializuje, přesto se Karsten Warholm a Armand Duplantis utkali v exhibičním závodě na této distanci. A výsledný čas 10,37, kterého dosáhl světový rekordman ve skoku o tyči Duplantis, nebyl vůbec špatný. Poražený specialista na 400 metrů překážek Warholm teď bude muset splnit slib, který byl předmětem sázky mezi oběma atlety.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco Duplantis se pyšní světovým rekordem ve skoku o tyči, Warholm vládne disciplíně 400 metrů překážek. Oba dva výjimeční atleti ze Skandinávie se v předvečer Diamantové ligy v Curychu se dohodli, že poměří své síly na stovce, jak informuje web Athleticsweekly.

Za mírného favorita byl před soubojem na dráze považován Nor Warholm, který má s běháním větší zkušenosti než Švéd Duplantis.

Švédský skokan o tyči je však známý tím, že mu právě rychlost v rozběhu pomáhá překonávat laťku za více než šestimetrovou hranicí.

A byl to nakonec Armand Duplantis, který protnul pomyslnou cílovou pásku jako první v čase 10,37 a porazil tak Karstena Warholma o jednu desetinu sekundy.

Poražený Nor bude nyní muset ve čtvrtek závodit ve švédském dresu, protože oba atleti se před soubojem vsadili, že ten, kdo prohraje, oblékne na mítinku soupeřův dres.

Armand Duplantis předal Karstenu Warholmovi švédský dres | Zdroj: Reuters

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme