Archiv | zprávy ze dne 11. března 2017

2:23

|Jakub Marek |Zimní sporty

V Sierra Nevadě se na tratích usazuje písek. Sníh taje sportovcům doslova pod nohama

Extrémně vysoké teploty - to je poměrně zásadní problém pro zimní sporty a právě ten teď řeší závodníci na mistrovství světa v akrobatickém lyžování a ve snowboardingu. Šampionát, kde budou o medaile bojovat mimo jiných Eva Samková a Ester Ledecká, pořádají Španělé v Sieře Nevadě, kde je odpoledne na slunci víc než dvacet stupňů celsia. Je to sice příjemné, ale kvalita sněhu tomu odpovídá.

3:20

|František Kuna |Ostatní sporty

Kajakář Dostál mňouká v San Diegu na psy a chodí do „rambodílny"

V době sociálních sítí můžete mít pocit, že své oblíbené sportovce máte na dosah. Třeba s vodním slalomářem Vavřincem Hradilkem můžete prostřednictvím jeho fotek cestovat po Novém Zélandu, na druhý konec světa zase pravidelně vyráží na soustředění Josef Dostál. Rychlostní kanoista a olympijský medailista je v americkém San Diegu, kde vzal do ruky telefon a spojil se se svými fanoušky.

|Nikola Šrámková |Fotbal

Vlastní gól libereckého obránce Kúdely rozhodl o vítězství Plzeň 1:0

Plzeň si po dvou porážkách připsala tři body, když ve 20. kole první fotbalové ligy porazila Liberec 1:0. Zápas ale rozhodla před koncem první části vlastní branka libereckého Ondřeje Kúdely, který nešťastně hlavičkoval míč po standardní situaci. Plzeň tak ztrácí na vedoucí Slavii jeden bod a Liberec, který popáté za sebou prohrál je třináctý.

| ČTK |Zprávy z domova

Ministerstvo průmyslu by měl nově vést Milan Urban, Sobotka to zatím nepotvrdil

Novým ministrem průmyslu by se měl podle informací Mladé fronty Dnes stát poslanec ČSSD Milan Urban, který už resort před lety řídil. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který ministerstvo po odvolání Jana Mládka (ČSSD) dočasně vede, ale o novém členovi svého kabinetu podle dnešního vyjádření zatím nerozhodl. S možnými kandidáty se teprve chystá mluvit, sdělilv sobotu mluvčí vlády Martin Ayrer.

| ČTK |Fotbal

Karviná na jaře ještě neprohrála. Příbram drží šanci na záchranu

Fotbalisté Karviné vyhráli ve 20. kole první ligy v Jihlavě 4:2 a na jaře ještě neprohráli. Fotbalisté pražské Dukly porazili Jablonec 1:0 a poprvé od září doma zvítězili. Jediný gól vstřelil už ve druhé minutě Zinedin Mustedanagič. Fotbalisté Příbrami udrželi šanci na záchranu v první lize, když doma porazili čtrnáctý Hradec Králové 1:0.

| ZW ČRo |Zprávy z domova

DATA: Připomeňte si, jak si Miloš Zeman vedl v prezidentských volbách 2013

Prezident Miloš Zeman v pátek oficiálně oznámil, že se bude ucházet o druhé volební období. Připomeňte si v detailně zpracované mapě výsledky 2. kola prezidentských voleb v roce 2013. Největší podporu tehdy získal v Moravskoslezském kraji, kde ho volilo 67 % voličů. Prezidentem se stal poté, co v závěrečném kole získal 54,8 % hlasů. Porazil tak svého protikandidáta Karla Schwarzenberga.

|Kristýna Guryčová |Zprávy z domova

Antibabiš pro mě není téma, říká nový místopředseda ČSSD Birke

ROZHOVOR. Ačkoli na to Andrej Babiš čeká, pro mě není téma a nebudu ho v předvolební kampani reflektovat, říká v rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu čerstvý místopředseda ČSSD a volební manažer strany Jan Birke. Veřejnou kritiku ČSSD z řad spolustraníků označuje za nežádoucí, spory by se podle něho měly řešit uvnitř strany. Delegáti Birkeho na sjezdu strany zvolili do vedení sociální demokracie jako nováčka spolu s náměstkem pražské primátorky Petrem Dolínkem.

2:00

|Jakub Knoll |Zimní sporty

Moravec obsadil ve stíhacím závodě čtvrté místo. Z prvenství se těší Němec Peiffer

Biatlonista Ondřej Moravec vybojoval v závodě Světového poháru ve finském Kontiolahti čtvrté místo ve stíhačce. Český reprezentant sice nenazával na druhé místo ze sprintu, ale i tak vyrovnal svůj třetí nejlepší výsledek v probíhající sezoně. V dramatickém finiši si pro vítězství dojel Arnd Peiffer, jenž těsně udolal Rakušana Simona Edera. Lídr světového seriálu Martin Fourcade si díky pátému místu pojistil malý glóbus.

| ČTK |Zprávy ze světa

V souvislosti s uzavřením obchodního centra v Essenu vyslýchá policie dva muže

Policie v sobotu rozhodla na celý den uzavřít obchodní středisko v západoněmeckém Essenu kvůli věrohodnému varování od zpravodajských složek před bezprostřední bezpečnostní hrozbou. Policie předpokládá, že svým opatřením zabránila teroristickému útoku v jednom z největších obchodních center v Německu. Podle informací agentury DPA z bezpečnostních kruhů má případ islamistické pozadí. Policie v souvislosti s výstrahou vyslýchala dva muže a prohledala jejich byty.

| ČTK |Zprávy ze světa

Střety v ulicích Soulu. Boje odpůrců a příznivců obviněné prezidentky si vyžádaly už tři oběti

FOTO V ČLÁNKU. Tři oběti a několik desítek zraněných si podle nové bilance vyžádaly páteční střety mezi stoupenci a odpůrci sesazené jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje poté, co ústavní soud zbavil političku funkce v souvislosti s rozsáhlou korupční aférou. Jihokorejská policie je dnes v pohotovosti kvůli obavám, že střety budou pokračovat, informovala agentura AP.

|Evelyna Kulíšková |Zprávy z domova

Nemyslí se na ostrou akci. Nově nakoupené neprůstřelné vesty české vojáky moc neuklidnily

Vojáci v misích se už začínali bát vyrážet do ostré akce. Vestám, které je měli chránit proti střelbě nepřítele, totiž skončila životnost. Dokonce hrozilo, že nové nebudou. Ministerstvo v současnosti sice část vest dokoupilo, vojáky tím ale zcela neuklidnilo. Bojí se, že podobně jako předchozí vesty ani ty nové nebudou bezpečné do terénu.

1:33

|Jakub Marek |Zimní sporty

Kvalifikace se povedla, ale pocity jsem měla hrůzostrašné, říká Samková po úvodu MS

Důležitý krok k úspěchu na mistrovství světa má Eva Samková za sebou. Česká snowboardkrosařka postoupila do nedělních vyřazovacích bojů ve španělské Sierra Nevadě z prvního místa, ale k výraznější spokojenosti měla daleko. Náročná trať totiž dělala v tréninku olympijské šampionce velké problémy, a bez větších chyb zvládla až kvalifikační jízdu.

|Dominika Píhová |Zprávy ze světa

Města duchů pod vládou divočáků. Usedlíci se po šesti letech od Fukušimy vracejí domů

Do jednoho z nejopuštěnějších přímořských měst v Japonsku se pomalu vrací život. Před šesti lety obyvatelé Namie v panice opouštěli své domovy a utíkali před radiací, kterou do okolí chrlila nedaleká fukušimská jaderná elektrárna zasažená asi největší přírodní katastrofou v historii země. Nyní se do vyprázdněného města obsazeného divokými prasaty vrací stovky lidí s nadějí, že je ještě možné ho zachránit. Jejich příchod popisuje v reportáži agentura Reuters.

|Jakub Knoll |Hokej

Jágr vstřelil třináctý gól v sezoně. Florida ale opět utrpěla domácí prohru

Jaromír Jágr vstřelil v sobotním zápase proti Minnesotě svůj 13. gól v probíhající sezoně, výhry Floridy se však nedočkal. Panterům se tak po čtvrté porážce v řadě opět vzdálily příčky zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. V dresu Minnesoty, která vyhrála 7:4 a upevnila si díky tomu první příčku v tabulce Západní konference, si jednu asistenci připsal Martin Hanzal.

|Ondřej Golis |Zprávy z domova

DOKUMENT: Přečtěte si, proč může David Rath uniknout trestu i ve druhé části své kauzy

I ve druhé části kauzy Davida Ratha se musí obžaloba obejít bez odposlechů. Soudce Krajského soudu v Praze Ivo Zelinka se ztotožnil s rozhodnutím vrchního soudu a konstatoval, že klíčový důkaz proti bývalému hejtmanovi a dalším osmi obviněným si policisté obstarali v rozporu se zákonem. Zpravodajský web Českého rozhlasu uveřejňuje celé Zelinkovo usnesení.

|Anna Jadrná, Kristýna Guryčová |Zprávy z domova

'Odcházíme jako sjednocená strana. Soustřeďme se na nadcházející volby,' ukončil Sobotka sjezd ČSSD

ONLINE V ČLÁNKU. Staronovým předsedou sociální demokracie se v pátek stal Bohuslav Sobotka. V tajné volbě získal 67 procent hlasů, tedy zhruba dvě třetiny. Volilo ho 460 delegátů, 201 hlasovalo proti a 26 hlasů bylo neplatných. Ve volbě neměl protikandidáta. Statutárním místopředsedou strany je opět ministr vnitra Milan Chovanec. Získal 379 hlasů a porazil tak jako před dvěma lety poslance Jeronýma Tejce, který měl 280 hlasů. Zvoleni byli i místopředsedové. V sobotu sněm pokračuje druhým dnem.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru