Siniaková a Townsendová nepostoupily do finále na US Open, padly s francouzsko-čínskou dvojicí

Tenistka Kateřina Siniaková do finále čtyřhry na US Open nepostoupila. S americkou spoluhráčkou Taylor Townsendovou podlehly ve čtvrtek na betonových dvorcích v New Yorku francouzsko-čínské dvojici Kristina Mladenovicová, Čang Šuaj 5:7, 6:4, 3:6. Utkání prohrály po více než dvou hodinách hry.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová

Tenistky Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová | Foto: Luke Hales | Zdroj: Getty Images via AFP / Profimedia

„I když to třeba ve třetím setu vypadalo hezky, tak tenhle zápas nám vůbec nesešel. Nešlo nám to podle představ. Bylo super, že jsme přesto bojovaly a nechaly tam všechno. Bohužel holky vyhrály tím, že jsme udělaly víc chyb,“ řekla novinářům Siniaková.

Muchová je podruhé za sebou v semifinále US Open, Brazilku Haddadovou porazila po dvou setech

Číst článek

Osmadvacetiletá Siniaková, která se po turnaji stane znovu deblovou světovou jedničkou, nevyužila šanci získat jubilejní desátý grandslamový titul a druhý na US Open. Ve Flushing Meadows triumfovala jen před dvěma lety s Barborou Krejčíkovou.

Nasazené trojky Siniaková s Townsendovou nenavázaly na letošní společný triumf ve Wimbledonu. Česká tenistka předtím také zvítězila s další Američankou Coco Gauffovou na Roland Garros. Rodačka z Hradce Králové zakončí sezonu s grandslamovou bilancí 19 výher a dvou porážek.

„Dneska to velice mrzí a jsme zklamané, ale víme, že jsme tam nechaly vše. I když to nebyl náš den, musím v tom najít pozitiva. Budu dál trénovat a makat na sobě. To, že to dnes nevyšlo, mě mrzí, ale tak to je,“ doplnila Siniaková.

Siniaková s Townsendovou ztratily první sadu v koncovce. Ve 12. gamu za stavu 5:6 prolomily Mladenovicová s Čang Šuaj hru Siniakové na servisu a využily hned první setbol.

Česko-americká dvojice ve druhé sadě reagovala. Díky dvěma brejkům utekly Siniaková s Townsendovou do vedení 4:0 a podařilo se jim poté vývoj duelu srovnat.

Také rozhodující třetí set měly Siniaková s Townsendovou dobře rozehraný, v páté hře získaly brejk na 3:2. Poté ale wimbledonské šampionky ztratily zbývající čtyři hry a Mladenovicová s Čang Šuaj proměnily první mečbol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme