Tenistka ignorovala podavačku míčků, dočkala se bučení. ‚Byla jsem naštvaná na sebe,‘ omluvila se poté

Julia Putincevová prohrála ve třetím kole US Open s Italkou Jasmine Paoliniovou. Ve druhém setu neunesla ztrátu brejkbolu a frustraci si vylila na podavačce míčků. Její opakované nabídky tenistka ignorovala, míčky nechávala spadnout na zem. Chytila až ten poslední a druhý si vzala ze země. Fanoušci reagovali na její gesto bučením, devětadvacetiletá tenistka se po zápase za své chování omluvila na instagramu.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kazašská tenistka Yulia Putintsevaová skončila na US Open ve třetím kole

Kazašská tenistka Yulia Putintsevaová skončila na US Open ve třetím kole | Foto: Eduardo Munoz | Zdroj: Reuters

Karolína Muchová v pondělí od 17 hodin na US Open narazí na Jasmine Paoliniovou, která ve třetím kole vyřadila Juliji Putincevovou. Rodačka z Moskvy, která od roku 2012 reprezentuje Kazachstán, neunesla prohru 3:6 a 4:6 a frustraci si vylila na podavačce míčků.

Paoliniová se dostala ve druhém setu esem do vedení 6:3 a 4:2 a na servis šla Putincevová. Nespokojenost s nepříznivým vývojem utkání dala najevo zamračeným výrazem a gestem, které pobouřilo fanoušky přímo na stadionu Louise Armstronga i na sociálních sítích. 

Putincevová záměrně ignorovala podavačku, která jí nabízela míčky. Místo toho, aby je převzala raketou nebo rukou, jak je obvyklé, je nechala spadnout na zem, za některými se ohlédla. Chytila až poslední míček, který jí podavačka hodila. Poté se sklonila a ze země si vzala ještě jeden míček.

Po nesportovním gestu dali fanoušci najevo nespokojenost s chováním tenistky bučením, což se Putincevové nelíbilo. Obrátila se směrem k umpirové rozhodčí, poté gesty žádala o zklidnění publika. Před následujícím servisem už si míčky převzala tradičním způsobem.

Chování Kazašky se zejména na síti X setkalo s mnoha kritickými ohlasy. Za své gesto se devětadvacetiletá tenistka omluvila. „Omlouvám se podavačce míčků. Upřímně to nebylo o ní, byla jsem opravdu naštvaná sama na sebe, protože jsem nevyhrála hru z brejkbolu. A pak jsem dala průchod svým emocím. Ani jsem se nesoustředila na to, co se děje a kdo mi dává míček,“ napsala na svém instagramovém profilu. 

Yulia Putintsevaová se za své chování po zápase omluvila na instagramu | Zdroj: Instagram / yulia_putintseva

Karolína Laura Hornová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme