Podařilo se mi docílit grandslamového maxima, těší Macháče forma v New Yorku. Chválí ho i legenda

Tenista Tomáš Macháč v New Yorku dál vylepšuje už tak velmi úspěšnou sezonu. Po zisku zlaté olympijské medaile ve smíšené čtyřhře v Paříži postoupil teď na US Open poprvé v kariéře do osmifinále grandslamového turnaje v singlu. Navíc se ve virtuálním žebříčku ATP stal českou jedničkou.

Od zpravodaje z místa New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč

Tomáš Macháč | Zdroj: Profimedia

„Je to parádní, podle mě jsem se nedostal ani do tie-breaku, což je skvělé. Určitě předvádím skvělý tenis a ukázal jsem, že takové zápasy umím hrát,“ těšilo Tomáše Macháče po dalším vítězném utkání na US Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal Tomáš Macháč po postupu do osmifinále US Open

Český tenista si v aktuální sezoně vylepšil maximum na všech grandslamech a navíc získal zlato v olympijském mixu po boku Kateřiny Sianiakové. Po olympijském úspěchu přišel u Macháče drobný výsledkový útlum, o to větší má radost z aktuálního tažení v New Yorku.

„Musím říct, že si vážím toho, že v Montrealu a Cincinnati jsem hrál špatně a podařilo se mi docílit grandslamového maxima,“ hodnotil svůj výkon třiadvacetiletý český tenista.

A Macháč nebyl sám, kdo si všiml, že prožívá úspěšnou sezonu. „Macháč je naprosto skvělý! Prožívá parádní sezonu, korunovanou zlatem z olympiády. Je vlastně jedno, jestli ji získáte v deblu, nebo v mixu. To sebevědomí si pak přenesete i do singla a u něj je vidět, že v New Yorku veze na vlně. Je fajn vidět na okruhu novou českou generaci,“ chválil Macháče v exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál Sport Jim Courier, někdejší světová jednička a vítěz čtyř grandslamů.

Česká jednička

Tomáš Macháč se navíc díky účasti ve čtvrtém kole US open stane v žebříčku ATP nejlepším Čechem. Jako jeden z prvních mu gratuloval kouč Jiřího Lehečky, tedy dosavadní české jedničky.

„Michal Navrátil už mi stihl pogratulovat k pozici české jedničky, tak jsem mu napsal, že to tak úplně neberu, protože Jirka byl zraněný. Tohle je něco, co neřeším, a doufejme, že budeme ve špičce co nejdéle a budeme se tlačit nahoru,“ vyprávěl v areálu Flushing Meadows Tomáš Macháč, kterého v další fázi turnaje čeká utkání s Britem Jackem Draperem. Jeho krajan Jakub Menšík v New Yorku skončil ve třetím kole.

Češi v žebříčku ATP (muži) | 35. týden 2024
Jméno Turnajů Bodů
38. Jiří Lehečka 20 1255
39. Tomáš Macháč 23 1224
65. Jakub Menšík 22 812
118. Vít Kopřiva 24 503
278. Jiří Veselý 22 196
285. Michael Vrbenský 27 194
312. Dalibor Svrčina 23 167
314. Martin Krumich 24 165
328. Jonáš Forejtek 27 157
337. Jakub Nicod 20 150

David Prouza, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme