Menšík na US Open končí před branami osmifinále, proti Borgesovi nevyužil tři mečboly a nepostoupil

Tenista Jakub Menšík nevyužil v utkání 3. kola US Open proti Portugalci Nuno Borgesovi tři mečboly, prohrál poměrem 7:6, 1:6, 6:3, 6:7, 0:6 a do premiérového osmifinále grandslamu nepostoupil. Duel proti 34. hráči světa ztratil po necelých čtyřech hodinách hry. Borges narazí příště na turnajovou pětku Daniila Medveděva z Ruska, nebo Itala Flavia Cobolliho.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Menšík

Jakub Menšík | Zdroj: Reuters

Prostějovský rodák Menšík, který v neděli slaví 19. narozeniny, nevyužil šanci vylepšit si na posledním grandslamovém turnaji sezony kariérní maximum.

Macháč na US Open nedal šanci Goffinovi, Muchová si poradila s Potapovovou. Oba jsou v osmifinále

Číst článek

Na betonových dvorcích v New Yorku vypadl ve 3. kole podruhé za sebou, vloni nestačil ve stejné fázi na Američana Taylora Fritze. Z mužů tak ve dvouhře pokračuje jen Tomáš Macháč. Mezi ženami zůstává ve hře Karolína Muchová.

Svěřenci trenéra Tomáše Josefuse Menšíkovi nestačilo k postupu ani 51 vítězných míčů a 19 es. Vedle tří neproměněných mečbolů v tie-breaku čtvrté sady doplatil český tenista také na 57 nevynucených chyb.

Sedmadvacetiletý Borges postoupil do osmifinále US Open poprvé v kariéře a vyrovnal si grandslamové maximum. Do této fáze se dostal i letos na Australian Open.

Oba hráči se v prvním setu opírali o servis, přičemž rozhodla zkrácená hra. V ní Menšík uspěl 7:5. Borges však ve druhé sadě reagoval. Po dvou brejcích utekl brzy do vedení 4:0 a vyrovnal.

Menšík před třetí sadou opustil na chvíli kurt. Ačkoliv přišel ve třetí hře o servis, dokázal hned srovnat a po dalším brejku v šesté hře získal náskok. Za stavu 5:3 sice český tenista ztrácel na podání 0:40 a celkově čelil ve hře čtyřem brejkbolům, všechny ale odvrátil a ujal se vedení 2:1 na sety.

Drama gradovalo ve čtvrté sadě. V ní Menšík prohrával nejprve 2:5 a čelil dvěma setbolům. Dokázal ale srovnat a vynutit si zkrácenou hru. V ní český reprezentant vedl už 6:3 a měl tři mečboly, z toho dva při svém servisu. Ani jeden ale neproměnil a Borges po pěti vyhraných míčcích v řadě vyrovnal.

Pátý set už se poté stal jasnou záležitostí Borgese. Portugalec využil psychické výhody a viditelně unavenému Menšíkovi, který si navíc ve čtvrtém gamu pochroumal po pádu pravou nohu, nadělil „kanára“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme