Slavisté zdolali v dohrávce České Budějovice

Fotbalisté Slavie Praha vytěžili z posledního zápasu podzimní části první ligy tři body za výhru 2:0 nad Českými Budějovicemi a drží se v tabulce těsně za vedoucí trojicí. Na první Spartu ztrácejí po dnešku jen dva body, na Liberec s Mladou Boleslaví jeden. Jihočeši zůstali osmí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia - České Budějovice

Slavia - České Budějovice | Zdroj: ČTK

Domácí kouč Karel Jarolím se musel opět obejít bez zraněných Jandy, Jana Vorla, Suchého a Švece a v útoku se poprvé od úvodní minuty objevil mladík Necid.

Ani hosté nebyli kompletní - Poborský již sice trénuje, ale stále nehraje. Trenér Cipro se netajil před soubojem tím, že jeho celek nebude jen bránit a potvrdil to odvážným nasazením tří útočníků - vedle Táborského a Svátka se do středové řady postavil ještě Jeslínek.

O osudu utkání se pak rozhodovalo v rozmezí jedenácti minut. V 55. minutě po centru Krajčíka od postranní čáry Filipko skvěle vyrazil hlavičku Hrdličky, ale na jeho opakovanou střelu byl již krátký. O dvě minuty později poslal Vlček do šance Fořta, ale tomu se zamotal míč mezi nohama a hosté nebezpečí odvrátili.

Hostující kouč pak poslal do hry čtvrtého útočníka Baláže, ale domácí vedení uklidnilo a mohli hrát do otevřenější obrany. Navíc v 66. minutě obral Homoláče o míč Kalivoda, posunul jej do běhu Vlčkovi a ten potvrdil svoji současnou pohodu - skóroval v šestém zápase po sobě, v sezoně se trefil už posedmé.

Výsledek:

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)

Branky: 55. Hrdlička, 66. Vlček. Rozhodčí: Racek - Filgas, Košec. ŽK: L. Jarolím, Urbánek, Hrdlička - Horejš, Dvořák, Baláž, Plocek. Diváci: 2008.

Sestavy:

Slavia: Kozáčik - Hubáček, Latka, Dosoudil, Urbánek (40. Krajčík) - Kalivoda (74. B. Dočkal), L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Necid (46. Fořt). Trenér: K. Jarolím.

České Budějovice: Filipko - Plocek, Horejš, Homoláč (73. Peroutka), Kladrubský - Jeslínek, Dvořák (61. Baláž), Volešák (77. Skála), Adamec - Svátek, Táborský. Trenér: Cipro.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme