Nechceme připustit nedisciplinovanost. Zápas s Dánskem bude o koncentraci, říká trenér Suchopárek

České fotbalisty do 21 let čeká důležité utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Můžou předstihnout vedoucí tým své tabulky z Dánska, ale musí ho porazit na jeho stadionu ve Velje. A Dánové mají v kádru i hráče, kteří si vyzkoušeli ty neprestižnější soutěže světa.

Velje (Dánsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek

Trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Jméno Filipa Jörgensena vám možná ještě moc neřekne, ale anglická Chelsea ho v létě neudělala svou brankářskou dvojkou jen tak pro nic za nic. V nové sezoně už jí pomohl zvládnout poslední předkolo Konferenční ligy, v minulé byl jedničkou Villarrealu ve španělské La Lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co od zápasu s Dánskem očekávají Jan Suchopárek a Václav Sejk

Útočník William Osula pro změnu patří anglickému Newcastlu a další dva fotbalisti dánské jedenadvacítky kopou za Ajax Amsterdam.

„Jejich soupisku jsme samozřejmě viděli, ale podívejte se na výsledek na Islandu, kde hráli proti klukům z tamní ligy a prohráli 2:4. Jména tam jsou, ale my je máme taky. Máme respekt k soupeři, ale ne vůči jménům,“ říká kapitán české reprezentace Václav Sejk.

Přehnanou bojácností netrpí, vždyť už před rokem si Češi proti Dánům vypracovali v Českých Budějovicích několik šancí, jenže ještě před poločasem dostal červenou kartu Matěj Jurásek a domácí tým pak byl rád za bezbrankovou remízu.

1:40

Spíš jsme si to týmově ukopali, říká kapitán fotbalové jednadvacítky Sejk po obratu v Litvě

Číst článek

„Nechceme připustit, abychom nedisciplinovaností oslabili tým jako v prvním zápase. Bude to o koncentraci a disciplíně. To je základ, abychom uspěli,“ předesílá trenér Jan Suchopárek.

Klíčový faktor Karabec

Výběru trenéra Suchopárka se bude hodit i nějaká ta šikovnost a schopnost zaútočit, a proto je dobrou zprávou, že se po zranění může na trávník vrátit ofenzivní záložník Hamburku Adam Karabec.

„Adam je svými schopnostmi velmi platným hráčem. V takto těžkém zápase budou jeho zkušenosti z velkých zápasů znát,“ uvědomuje si Suchopárek.

Přítomnost Karabce v reprezentaci oceňuje i kapitán Sejk. „Pro mě osobně je to super, protože jsme toho spolu hodně odehráli. Na hřišti se vnímáme a dokážeme hrát i poslepu. Víme, kdo kde je,“ navazuje na trenéra Sejk.

Česká reprezentace do 21 let nastoupí v utkání kvalifikace mistrovství Evropy na stadionu vedoucího Dánska ve Velje v úterý v 18 hodin.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme