‚Není podpisovka jako podpisovka.‘ Josef Dostál si autogramiádu v Račicích zorganizoval sám

Jako malý v kanoistice moc vzory neměl, ale teď je tím, kdo rozdává podpisy na mistrovství republiky. Kajakář Josef Dostál vylezl v Račicích z lodi jako republikový šampion na kilometru a žíznivý se kromě vody začal shánět po moderátorovi.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Josef Dostál

Český kajakář Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Dostál měl stručnou prosbu: „Ať vyhlásí, že mám večer autogramiádu, ať to řekne třeba třikrát, ať děti přijdou,“ poprosil trojnásobný olympijský medailista a mistr světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Dostál získal dva domácí tituly a šel se podepisovat

Celá akce byla jeho nápad. „Zmiňoval jsem to mezi klukama, že by bylo fajn donést si podpisové kartičky. Nechal jsem si i vyrobit samolepky ‚Dostál style,‘ které nejsou zrovna levné. Investuju do toho, aby se mladí měli čím inspirovat a taky aby věděli, že jsme normální lidi,“ řekl Radiožurnálu.

A mladší závodníci samozřejmě měli radost, že se mohou nejen vidět, ale třeba i vyfotit s úspěšným závodníkem. To vše jen pár hodin poté, co kajakář získal dva domácí tituly – na kilometrové trati a ve čtyřkajaku, do kterého letos usedl poprvé.

Pro Dostála to byla ta příjemná varianta autogramiády. „Je něco jiného, když za vámi přijde sběratel, který se tím živí, chce po vás 100 podpisů a pak to rozprodává. To není moc příjemné. Ale když za vámi přijdou malé děti a vy vidíte, že jsou nervózní jen z toho, že vás vidí. To člověka hřeje u srdce,“ vypráví a napodobuje dětské hlásky.

Zase o něco známějším se může stát Josef Dostál za měsíc na světovém šampionátu v Portugalsku. Republikové mistrovství už se ho o víkendu týkat nebude.

V Račicích bude víkendový program patřit další české hvězdě, Martinu Fuksovi. Kanoista dvě domácí prvenství už získal, jenže jeho cíl je mnohem smělejší, chce jich hned sedm.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme