‚V květnu Pastrňák, v červenci my.‘ Účastníci Sokol Gala si užili ovace tisíců diváku v O2 areně

V květnu slavili v pražské 02 aréně čeští hokejisté a teď se podobně ohlušujícího aplausu dočkali na stejném místě i Sokolové. Na akci s názvem Sokol Gala, stejně jako na slavnostním průvodu Prahou, byla výjimečná atmosféra.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sokolové zaplnili, i když s drobnými mezerami, celou Pařížskou ulici, poté se končilo na Staroměstském náměstí

Součástí doprovodného programu byl kromě akce Sokol Gala i průvod Prahou | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Jedním z hlavních bodů doprovodného programu 17. všesokolského sletu byla opět akce Sokol Gala. V zaplněné pražské O2 aréně se při ní představili výkonnostní sportovci, kteří během zhruba dvouhodinového večerního programu ztvárnili celý příběh Sokola od jeho počátků v roce 1862.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy po Sokol Gala, hlavní doprovodné akci 17. všesokolského sletu

„Nic takového jsem nezažil. Když jsme se sem v době konání hokejového šampionátu přihlásili, říkal jsem klukům: ‚zítra Pastrňák a v červenci my‘. A oni řekli, že do toho jdeme. Byla to pecka. Byl jsem tu už na minulém Sokol Gala jako divák a bylo to stejně nabíjející. Přál bych to každému,“ povídal nadšený Milan z Ústí nad Labem.

Společně s dalšími muži a dorostenci si vyslechl ohlušující aplaus v místech, kde v květnu slavili čeští hokejisté zlato ze světového šampionátu.

Sportovci v O2 areně připomněli zakladatele Miroslava Tyrše a Jindřicha Fügnera, a přes formování Československa, olympijské zlato Aloise Hudce, zániku a znovuzaložení se dostali až po moderní éru Sokola. Námět měl na starosti ředitel sokolského odboru sportu Jan Haupt.

„Před dvanácti lety jsem tancoval na Sokol Gala a bylo to skvělé, když mi tleskalo 12 tisíc diváků. Je to projekt odboru sportu České obce sokolské, který v novodobé historie nemá konkurenci. Letos je to zakomponované do příběhu díky uměleckému režisérovi Danu Komarovovi,“ mluví Haupt o režisérovi z Cirku la Putyka.

Průvodu Prahou se zúčastnili sokolové z celého světa | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Sokol Gala je součástí sletového týdne počtvrté v historii a podle počtu diváků patří k vrcholům celé akce. „Kdybych mohl nafouknout halu o 5 000 míst, vstupenky bych udal. Lidé, kteří mají čest být v O2 areně na Sokol Gala, jsou primárně účastníci sletu, sokolové, kteří se připravovali na všesokolský slet. V rámci přípravy jim bylo umožněno podívat se na kulturní, sportovní a umělecký program,“ doplňuje Haupt. Hromadné skladby jsou na programu ve čtvrtek večer a v pátek odpoledne.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme