Fotbalové kluby v Česku lákají fanoušky na stadiony. Nabízí vstup zdarma nebo soutěž o auto

Anglická Premier League je sice jednou z nejsledovanějších fotbalových soutěží, ale i ta někdy trpí nedostatkem fanoušků. Konkrétně na stadionu v Newcastlu, kde teď klub nabízí držitelům celoroční vstupenky jednu navíc, která platí do konce sezony. Nalákat fanoušky na stadion se snaží také v Česku, a to třeba výhrou v podobě automobilu. Zasoutěžit si o něj můžete v Teplicích.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká nejvyšší fotbalová soutěž se potýká s nízkou diváckou návštěvností

Česká nejvyšší fotbalová soutěž se potýká s nízkou diváckou návštěvností | Zdroj: Profimedia

Kamarád bez placení nebo rovnou auto zdarma. České fotbalové kluby se snaží dostat fanoušky na stadion. Motivovat k návštěvě stadionu se snaží všelijak a v Teplicích vyhlásili dokonce zajímavou soutěž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalové kluby v Česku lákají fanoušky na stadion například soutěží o automobil

„Od letošní sezony máme automobil do osobního vlastnictví, který vyhraje vylosovaný permanentkář, který byl alespoň na třinácti domácích zápasech v sezoně,“ objasňuje marketingový manažer Teplic Martin Kovařík, co klub dělá proto, aby už nebyl ten s procentuálně nejnižší zaplněností tribun v první lize.

Fanoušky postrádají i v Jablonci - kde mají pro změnu nejnižší divácký průměr sezóny - a také na severu Čech se losuje při zápasech o ceny a pokud nepřijede atraktivní soupeř, na stadion se dostanete i zadarmo, jak prozradil ředitel komunikace Martin Bergman.

„Na některá utkání, kde neočekáváme plný stadion, tak mají permanentkáři možnost vyzvednout ještě jednu volnou vstupenku pro své kamarády.“

Nejvyšší návštěvnost

Ne všechny týmy ale mají s prázdnými místy takové problémy, Slavia i Sparta mají průměrnou domácí návštěvnost přes 10 tisíc lidí, Plzeň a Ostrava přes osm. Sparťanský mluvčí Ondřej Kasík tak přiznává, že permanentkáři nemají žádné výhody kromě své sedačky na stadionu.

Slávista Souček má hodnotu deset milionů eur. V české fotbalové lize mu šlape na paty talent Hložek

Číst článek

„Pokud budeme uvažovat způsobem, že včetně nadstavby hrajeme 18 domácích ligových zápasů za sezonu, tak držiteli permanentky stačí přijít na 11 nebo 12 z nich, a v tu chvíli má další návštěvu zadarmo.“

To na Slavii sice určité výhody k celoroční vstupence poskytují, třeba slevy ve fanshopu, ale vzhledem k aktuálním úspěchům pražského klubu mohou permanentkáři o místo o přijít.  Aby vám rezervovali stejnou sedačku i pro příští sezónu, musíte v té současné přijít alespoň na 80 procent zápasů.

Marek Augustin, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme