Dálkový plavec Pošmourný chce na ME do desítky. I s vyhřezlou ploténkou

Loni na mistrovství světa v Barceloně byl Jan Pošmourný výsledkově nejlepším českým dálkovým plavcem, když na trati 25 kilometrů skončil desátý. Dnes na mistrovství Evropy by na tuto pověst rád navázal a to i přesto, že se během letošní sezóny musí potýkat s nepříjemnými zdravotními problémy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Pošmourný v berlínském dějišti ME 2014

Jan Pošmourný v berlínském dějišti ME 2014 | Foto: Michal Jurman

„Diagnostikovali mi, že mám vyhřezlou plotýnku, takže na tom začínáme pracovat s intenzivní rehabilitací. Před kvalifikací to nebylo úplně dobré, bolela mě záda. Ale myslím, že už se to srovnalo. Není to nic vážného, jen se na tom musí pracovat,“ vysvětluje Jan Pošmourný.

I kvůli vyhřezlé ploténce by byl rád, kdyby dnešní závod na 25 kilometrů doprovázelo co možná nejlepší počasí. „Mám radši teplejší vodu, tak se budu modlit, aby nepršelo a svítilo sluníčko, aby se voda pořádně nahřála,“ přeje si plavec.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janem Pošmourným mluvil před závodem na 25 kilometrů reportér ČRo Michal Jurman

Jenže počasí v okolí Berlína téměř přesně koresponduje s příjmením brněnského plavce Pošmourného. Voda má rozhodně k té loňské v Barceloně teplotně hodně daleko.

Očekávání jsou přitom letos veliká, zvlášť když na mistrovství světa dokázal šestadvacetiletý Čech skončit v nejlepší desítce a vydobyl si tak vizitku aktuálního lídra reprezentačního výběru dálkových plavců.

„Tak to neberu. Máme docela velký tým, takže si myslím, že jsem jen jeden z mnoha. Ale motivuje mě to a doufám, že umístění z Barcelony minimálně potvrdím,“ vyhlíží Jan Pošmourný. Maratónský závod na řece Dahme odstartuje v 9 hodin.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme