Martin Erat, střelec prvního českého gólu proti Lotyšsku, v rozhovoru pro ČRo

Lotyšsko připravilo českým hokejistů především v první polovině zápasu horké chvíle. Po prvním i druhém inkasovaném gólu po několika vteřinách vyrovnali, nakonec ale Češi zvítězili 4:2. Redaktor ČRo Petr Kadeřábek zpovídal po zápase střelce prvního českého gólu, útočníka Washingtonu Martina Erata.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec prvního českého gólu Martin Erat po srážce s lotyšským hráčem Arturem Kuldou

Střelec prvního českého gólu Martin Erat po srážce s lotyšským hráčem Arturem Kuldou | Zdroj: Reuters

Jak budete hodnotit zápas s Lotyšskem?

Pořád je to v základní skupině, ale každé vítězství je důležité, abychom hráli lépe a lépe. Myslím, že to se nám ve druhém zápase povedlo. Ale je to jenom začátek…

První gól byl hodně důležitý, Lotyšům jste ho dali rychle. Jak jste sám viděl tuhle akci?

Hemský to tam pěkně založil, dal to Krejčímu doprostřed a ten mně. Já jsem byl mezi kruhy sám, snažil jsem se to hráči vystřelit mezi nohy a šlo to.

V tu chvíli to vypadalo, že budete Lotyšsko přehrávat po celou dobu utkání. Pak ale dlouho drželi vyrovnaný stav. Čím to bylo?

Přehrát

00:00 / 00:00

Se střelcem prvního českého gólu proti Lotyšsku hovořil po zápase reportér Petr Kadeřábek

Nesmíme se nechat vylučovat, to nám vždycky sebere. Když se snažíme, máme čas v jejich pásmu a najednou jdeme do oslabení, tak oni se zvednou. Pak nám to zase sebere pět deset minut, než se do toho dostaneme.

Zítra vás čeká Švýcarsko – vicemistr světa. Vloni s ním Češi prohráli na mistrovství světa hned dvakrát. Jak rozdílný to bude zápas?

Máme trochu rozdílný tým než minulý rok na mistrovství světa. Švýcaři hrají výborný hokej, už deset let stejně. Takže víme, že se máme připravit na těžký zápas, a uvidíme, jak to bude zítra vypadat.

Čeští hokejisté porazili Lotyšsko 4:2 a připsali si první tři body

Číst článek

Nominace hokejistů na OH v Soči 2014 | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme