Vynikající údery, razance, předvídavost. Plíšková je jedničkou zaslouženě, říká Vladislav Šavrda

Karolína Plíšková se jako první Češka stane tenisovou jedničkou. V čela žebříčku WTA vystřídá po Wimbledonu Němku Kerberovou. Bývalý kapitán daviscupového týmu Vladislav Šavrda pro Radiožurnál říká, že Plíšková zaujme trůn zaslouženě, navíc jí může pomoci ke grandslamovým titulům.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková bude první Češkou na vrcholu tenisového žebříčku

Karolína Plíšková bude první Češkou na vrcholu tenisového žebříčku | Zdroj: Reuters

Co jste na to říkal, když jste se dozvěděl, že po vypadnutí Rumunky Halepové v All England Clubu bude Karolína Plíšková první tenistkou světa?

Dozvěděl jsem se to, když skončil zápas Kontaové s Halepovou. A je to zasloužené. Post světové jedničky není projev náhlé formy, ale celoroční práce a Karolína během toho roku vyhrála čtyři velké turnaje. Projevila velikou vyrovnanost. To, že se jí nepovedl Wimbledon, to je jen jeden turnaj. Mimochodem Magda Rybáriková, která ji porazila, už je v semifinále a odvádí vynikající výkony.

Chci podpořit svou pozici dobrým výsledkem na kurtu, reaguje nová světová jednička Plíšková

Číst článek

Škarohlídi, kteří říkají, že je to jen díky tomu, že je Serena Williamsová v jiném stavu, že nehraje Šarapovová a Azarenková se vrací po mateřské dovolené... To jsou řeči, ale pravda je taková, že celoroční výkonnost ukazuje poměrně spravedlivě, kdo je nejlepší. A to je v tuhle chvíli Karolína.

Karolína Plíšková je srovnávána s Martinou Navrátilovou. Vidíte nějakou podobnost?

Nevidím žádnou kromě toho, že Martina byla taky světovou jedničkou dlouhé týdny a měsíce. Karolína je ve svém tenisovém projevu svá. Má velmi čistou a tenisově zdravou hlavu, velmi dobře založené údery, vynikající techniku a samozřejmě těží z toho, že je vysokou hráčkou s velmi dobrým podáním.

Martina hrála trošku jiný styl tenisu. Byla levačka, hrála v té době aktuální styl servis, síť. To se dneska skoro vůbec nepěstuje. Karolína těží z toho, že má vynikající údery, je razantní a má poměrně dobrou předvídavost.

Může pozice světové jedničky Karolíně pomoci v honbě za premiérovým grandslamovým titulem?

Určitě. Potřebné sebevědomí tam díky tomuto umístění bude. Ona ho má už tak jako tak. Je to jedna z jejích velkých předností, že rozhodující zápasy hraje klidně, vyrovnaně a je nad věcí. Myslím, že post světové jedničky je svým způsobem zavazující, ale zároveň podporující sebevědomí.

Jiří Chum, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme