Muchová se na turnaji v Pekingu probojovala do osmifinále, v něm vyzve Španělku Buscaovou

Tenistka Karolína Muchová postoupila na turnaji v Pekingu do osmifinále. V 3. kole zdolala na tvrdém povrchu Rumunku Jaqueline Cristianovou, přemožitelku Barbory Krejčíkové z předchozího utkání porazila 6:1, 6:3. Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open bude příště hrát proti Španělce Cristině Bucsaové, která porazila nasazenou čtyřiadvacítku Elise Mertensovou z Belgie 4:6, 6:2, 6:2.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Ve čtyřhře neuspěly Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová. Česko-americká dvojice, která plnila v Číně roli nasazených dvojek, nevyužila v 1. kole proti ukrajinskému páru Marta Kosťuková, Ljudmila Kičenoková tři mečboly a podlehla 6:2, 6:7, 9:11.

Do akce z českých hráčů půjde v Pekingu ještě Jiří Lehečka, který ve čtvrtfinále vyzve světovou jedničku a dvojnásobného grandslamového vítěze Itala Jannika Sinnera. Utkání má začít ve 13.00.

Bývalá světová osmička Muchová, která vynechala první polovinu sezony kvůli zranění zápěstí, potvrdila proti Cristanové roli favoritky. Utkání vyhrála za hodinu a 17 minut a ani potřetí neztratila na turnaji set.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce se v prvním setu ujala po dvou brejcích vedení 4:0 a sadu získala za 29 minut. Na začátku druhého setu sice Muchová přišla o servis, vývoj ale čtyřmi hrami za sebou otočila. Na turnaji dosud přišla jen o deset gamů.

Světová dvojka Aryna Sabalenková prodloužila svou vítěznou sérii na tvrdém povrchu o výhru. Američanku Ashlyn Kruegerovou porazila dvakrát 6:2 a připsala si 14. výhru v řadě. Šampionka US Open a turnaje v Cincinnati může získat třetí titul za sebou. Nyní ji čeká další americká hráčka Madison Keysová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme