Výběr Evropy vyhrál tenisový turnaj Laver Cup. Triumf nad týmem světa stvrdil Alcaraz

Výběr Evropy vyhrál po dvouleté pauze exhibiční tenisový turnaj Laver Cup. O jeho vítězství 13:11 nad týmem světa rozhodl Španěl Carlos Alcaraz. Bývalá světová jednička v závěrečné dvouhře v Berlíně porazila 6:2 a 7:5 Američana Taylora Fritze.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Evropy ovládl letošní Laver Cup

Tým Evropy ovládl letošní Laver Cup | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Reuters

Tým Evropy po sobotě prohrával 4:8, ale Alcaraz s Casperem Ruudem z Norska díky výhře 6:2 a 7:6 nad americkou dvojici Ben Shelton, Frances Tiafoe snížili na 7:8. Shelton však poté nečekaně porazil 6:7, 7:5 a 10:7 Rusa Daniila Medveděva.

Vítězství týmu světa mohl poté zajistit Tiafoe, ale dobře rozehraný zápas s Alexanderem Zverem nedotáhl. Američan sice po zisku prvního setu ve druhé sadě vedl 4:2, ale nakonec s domácím tenistou prohrál 7:6, 5:7 a 5:10.

Alcaraz nedal v prvním setu Fritzovi šanci. Ve druhém letošní vítěz Roland Garros a Wimbledonu vedl 4:2, ale nakonec rozhodl až brejkem za stavu 5:5. Zařídil tak vítěznou rozlučku kapitánovi Björnu Borgovi, jehož od příštího roku nahradí Yannick Noah. Výběr světa místo Johna McEnroea povede Andre Agassi.

Exhibiční tenisový turnaj týmů Laver Cup v Berlíně:

Výběr Evropy - Výběr světa 13:11

Alcaraz, Ruud - Shelton, Tiafoe 6:2, 7:6 (8:6), Medveděv - Shelton 7:6 (8:6), 5:7, 7:10, Zverev - Tiafoe 6:7 (5:7), 7:5, 10:5, Alcaraz - Fritz 6:2, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme