Výjimečné místo, rok a půl příprav a splněný jeden velký sen. Lenny zazpívala v Obecním domě

Komorní atmosféra, majestátní prostory Smetanovy síně Obecního domu a známé i méně známé songy. Zpěvačka Lenny si splnila jeden velký sen, na kterém začala pracovat před více než rokem a půl, a společně s několikačlenným orchestrem zazpívala na prknech, kde popová hudba doma úplně tak často není.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenny

Zpěvačka Lenny si splnila jeden velký sen a společně s několikačlenným orchestrem zazpívala na prknech, kde popová hudba doma úplně tak často není (archivní foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Speciálně sestavený playlist a zároveň průřez celou více než desetiletou kariérou Lenny. Nebyl to její největší koncert, ale nejzajímavější rozhodně ano. Celý ho odstartovala titulním songem Superpower ze zatím poslední desky Hearthbreak Culture.

Po svižném začátku následoval dlouhý set, který Lenny doplnila svým hraním na klavír. „Moc se mi líbila verze písně Overdosed, kde hraje jenom cello a housle. Já mám moc ráda rytmické a filmové postupy, něco jako Piráti z Karibiku. A když cello vytváří atmosféru a napětí, tak si to velmi užívám,“ říká Lenny v rozhovoru pro Radiožurnál.

34:46

Nechci být šokující za každou cenu. K písním přistupuji perfekcionisticky, přiznává zpěvačka Lenny

Číst článek

„Mrzí mě, že takový koncert je jednorázový. Já jsem velký fanda neustálého zkoušení, takže musím všechny pochválit, že to se mnou vydrželi. Celý náš tým na tom pracoval opravdu dost a dalo to zabrat. Ale už přemýšlím, že uděláme nějaké pokračování, “ doplňuje několikanásobná držitelka hudební ceny Anděl.

Na zhruba hodinu a půl dlouhém koncertu Lenny zahrála i song Good Enough, se kterým se pokusila vyhrát národní kolo hudební soutěže Eurovize. Tehdy, v roce 2023, nevyhrála. Ovšem i díky tomu má teď ve svém repertoáru silnou píseň, která na koncertech skvěle funguje.

Na úplný závěr si fanoušci poslechli největší hit Hell.o ve speciálním symfonickém provedení. A následovala děkovačka, která, zdálo by se, nebrala konce. Je ale pravdou, že když děláte na něčem tak dlouho, tak v samotném závěru chcete poděkovat úplně všem.

Velkou show pro tisíce lidí dokázala přenést do klubů. Lenny představuje aktuální desku i známé hity

Číst článek

Jednou ze jmenovaných byla i Veronika Kašáková, zakladatelka nadačního fondu, který se snaží nastartovat nový život dětem v dětských domovech. Právě tento koncert nadaci podpořil.

Po speciálním koncertu Lenny rozhodně nepolevuje. Stále pracuje na nové hudbě a fanoušci možná podle jejích slov budou překvapeni, jak brzy něco nového vydá. „Párkrát jsem si řekla, že jsem si asi naložila víc, než unesu. Ale zároveň ta chuť tvořit novou hudbu a pracovat na programech, jaký jsme měli v Obecním domě, mě žene dopředu, “ uzavírá Lenny Filipová.

Koncert natáčela i Česká televize a v následujících měsících by si ho tak mohli vychutnat fanoušci i na televizních obrazovkách. Každý tak bude moci zhodnotit, jestli se těch 55 návštěv a zkoušek v Obecním domě Lenny vyplatilo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme