Djokoviće už porazil, Agassiho ne. Tomáš Berdych chce přelstít Srba i jeho trenéra

Tenista Tomáš Berdych touží po vítězství nad Novakem Djokovićem. A o tento velmi těžký úkol se pokusí odpoledne, ve čtvrtfinále Wimbledonu. Oba hráči už se utkali mockrát, vůbec poprvé na sebe ale narazí pod novými trenéry.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Když Tomáš Berdych bojoval o postup do čtvrtfinále s Rakušanem Thiemem, všiml si v hledišti holé hlavy amerického trenéra Agassiho. Ale pozorování prý bylo zbytečné.

'Dělám věci správně a cítím se dobře,' říká Tomáš Berdych. Vyhrává také díky většímu sebevědomí

Číst článek

„On mě moc dobře zná. A je to jediný hráč, se kterým jsem hrál a ani jednou jsem ho neporazil. Hrál jsem s ním třikrát a docela mě to mrzí," usmívá se pro Radiožurnál Tomáš Berdych. 

Český tenista nemá dobrou bilanci ani proti svému aktuálnímu soupeři. Jen 2 výhry a 25 porážek. I když právě tady ve Wimbledonu to mají na zápasy 1:1.

"Má velkou ránu a umí hrát velké zápasy"

„Porazil mě tady v semifinále 2010 a tehdy dosáhl na své první grandslamové finále. Je tady hodně let zabydlený mezi nejlepšími. Má velkou ránu a jeho hra se hodí k tomuhle povrchu, na kterém má míč nízké odskoky," myslí si Srb Djoković.

Bývalá světová jednička si zároveň myslí, že mu Tomáš Berdych navzdory špatné bilanci může dělat problémy.

„Umí hrát velké zápasy a velké turnaje, je hodně zkušený. Hrál jsem s ním už hodněkrát a vím, co potřebuji dělat, snad toho budu schopný. Bude důležité, abych dobře začal," přeje si Novak Djoković.

Svůj plán bude mít jistě i Tomáš Berdych, kterému teď s přípravou na zápasy pomáhá nový kouč Martin Štěpánek. A jestli najdou nějaký, který povede k výhře, splní se českému tenistovi to, o čem marně toužil jako hráč. Porazit konečně Andreho Agassiho. „Byl by to hezké mu to aspoň v trenérské roli vrátit."

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme