Historický kanoistický úspěch. Slalomář Chaloupka si dojel pro titul mistra světa, Satková získala bronz

Václav Chaloupka získal jako první český kanoista od roku 1977 titul mistra světa ve vodním slalomu. Úřadující světový šampion do 23 let triumfoval v Bratislavě díky čisté finálové jízdě i mezi seniory a navázal na titul Petra Sodomky. Bronz vybojovala při premiérovém startu ve finále seniorského šampionátu kanoistka Gabriela Satková. Stříbrný olympijský medailista z Tokia Lukáš Rohan přidal sedmé místo.

Bratislava (Aktualizováno: 12:52 26. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Václav Chaloupka

Kanoista Václav Chaloupka | Zdroj: Profimedia

Čeští kanoisté zvládli finále, v němž závodníci hodně chybovali, jako jediní bez trestného dotyku branky. Chaloupka porazil domácího favorita Alexandera Slafkovského o 15 setin sekundy a postaral se o první medaili českého kanoisty na MS od bronzu Stanislava Ježka 2006 v Praze. Třetí skončil Němec Franz Anton.

„Všichni lidi, co dojížděli, jsou mistři světa nebo jedni z nejlepších kanoistů. Legendy, ke kterým jsem vzhlížel, když jsem vyrůstal. Najednou se ve finále mistrovství světa zařazovali až za mě a nakonec jsem mistrem světa já, to je neuvěřitelné,“ řekl Chaloupka Radiožurnálu.

2:16

Prskavec a Přindiš na mistrovství světa ve vodním slalomu překvapivě selhali a nepostoupili do finále

Číst článek

Bronzová Satková

Loňská mistryně Evropy Gabriela Satková postoupila do finále jako jedná česká kanoistka. V semifinále v Bratislavě naopak neuspěly čerstvá vítězka Světového poháru Tereza Fišerová ani všestranná Martina Satková, která na MS kombinuje slalom a sjezd.

Další nezdar v Čunovu zažila olympijská šampionka Jessica Foxová, jež podobně jako v semifinále kajakářek dostala 50 trestných sekund a vypadla. 

Výbornou formu v Bratislavě potvrdila Elena Apelová. Německá závodnice navzdory dvousekundové penalizaci vybojovala titul a ještě tak vylepšila svůj výkon ze soboty, kdy získala na kajaku stříbro. Druhá skončila, stejně jako na olympijských hrách v Tokiu, Britka Mallory Franklinová.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme