Krejčíková vstoupila do olympiády vítězstvím nad Španělkou Sorribesovou, Nosková v Paříži končí

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na olympijském turnaji v Paříži do 2. kola. Vítězka letošního Wimbledonu a Roland Garros z roku 2021 otočila dnes na antukovém dvorci Philippea Chatriera takřka tříhodinový duel proti Španělce Saře Sorribesové a zvítězila 4:6, 6:0, 7:6. Neuspěla naopak devatenáctiletá Linda Nosková, která podlehla při debutu pod pěti kruhy Číňance Wang Si-jü dvakrát 3:6.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková v zápase 1. kola olympijského turnaje v Paříži

Tenistka Barbora Krejčíková v zápase 1. kola olympijského turnaje v Paříži | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Osmadvacetiletá Krejčíková uspěla proti Sorribesové i ve třetím vzájemném utkání a podruhé letos. Deblovou spoluhráčku Marie Bouzkové předčila v poměru vítězných míčů 37:8, nemuselo ji mrzet ani 60 nevynucených chyb. Nasazená devítka se v dalším kole utká s Číňankou Wang Sin-jü, která vyřadila Němku Tamaru Korpatschovou.

Olympijské hry v Paříži zakončil ceremoniál i s Tomem Cruisem, štafetu převzalo Los Angeles

Číst článek

Krejčíková, která do Paříže přicestovala v pátek po deblovém triumfu s Kateřinou Siniakovou na turnaji v Praze, přišla v prvním setu třikrát o servis. Poté, co ztratila podání v deváté hře, Sorribesová sadu doservírovala.

Česká tenistka ale rychle zareagovala. Ve druhém setu nadělila soupeřce „kanára“ a ve třetí sadě se po brejku v šesté hře ujala vedení 4:2. Náskok však nevyužila a duel rozhodla zkrácená hra. V ní Krejčíková získala od stavu 0:1 čtyři míčky po sobě a dotáhla duel k postupu.

Vítězka juniorského Roland Garros z roku 2021 Nosková prohrála s o čtyři roky starší Číňankou Wang Si-jü i druhý vzájemný zápas. Stejně jako před třemi lety v Bělehradu neuhrála ani set. Česká tenistka doplatila na 29 nevynucených chyb či šest dvojchyb. V obou setech přišla brzy o servis a ztrátu už nedohnala. Duel prohrála za hodinu a 28 minut.

O postup do 2. kola dnes půjde bojovat také Siniaková proti domácí Francouzce Claře Burelové. Karolína Muchová se utká s Kanaďankou Leylah Fernandezovou, Tomáš Macháč narazí na Číňana Čang Č'-čena a Jakub Menšík se utká s Alexanderem Ševčenkem z Kazachstánu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme