Silný vítr dočasně uzavřel olympijský festival u jezera Most. Znovu se se neotevře dřív než odpoledne

Areál olympijského festivalu u jezera Most dnes z bezpečnostních důvodů pořadatelé dočasně uzavřeli kvůli silnému větru. Zatím nejméně do 14 hodin. Silný vítr zasáhl některé malé stany u sportovišť, které slouží jako zázemí. Nikomu se nic nestalo, byly prázdné. Řekla to mluvčí Českého olympijského výboru Veronika Linková.

Most Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení olympijského festivalu u jezera Most

Zahájení olympijského festivalu u jezera Most | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Není to nic, co bychom nevyřešili,“ uvedla Linková. Upozornila, že areál je zavřený kvůli bezpečnosti návštěvníků. Ti, kteří si na dnešní den zakoupili vstupenku, ji mohou využít kterýkoli jiný den.

Olympijské hry v Paříži zakončil ceremoniál i s Tomem Cruisem, štafetu převzalo Los Angeles

Číst článek

Do areálu v neděli proudily skupiny lidí. Někteří se vydali na procházku kolem jezera nebo se šli občerstvit. Některé z nich překvapilo, že je areál uzavřený. Linková řekla, že informace o dalším vývoji naleznou lidé na webových stránkách festivalu či sociálních sítích. Mluvčí krajských hasičů Tomáš Kalvoda řekl, že výrazný počet výjezdů k událostem kvůli větru hasiči neměli. Byli pouze u jednoho spadlého stromu na Teplicku.

Doposud areál od jeho otevření navštívilo zhruba 10 000 lidí. Dominantou festivalu je Eiffelova věž ze speciálního 3D tisku. Festival připravil nabídku sportů, které si může veřejnost vyzkoušet. Letos je jich 52, což je rekordní počet v historii této akce. Mezi nimi třeba šerm, parkur nebo šachy. Festival potrvá do 11. srpna.

Na olympijských hrách v Paříži závodí deset a půl tisíce sportovců z 206 zemí. Účastní se 112 českých sportovců ve 23 sportech. Po atletech tvoří největší skupinu zástupci kanoistiky, kterých je 11. Česká výprava bude navazovat na rekordních jedenáct medailí z Tokia. V nominaci jsou všichni čeští olympijští vítězové z minulých her.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme