Plavkyně Seemanová se představí na své oblíbené trati. ‚Budu se snažit šetřit síly,‘ říká před rozplavbami

Olympijské hry začaly pro plavkyni Barboru Seemanovou úspěšně. V rozplavbách i semifinále motýlkářské stovky překonala český rekord, se kterým byla do závodu přihlášená, a skončila jedenáctá. Byla to pro ni však hlavně příprava na neděli.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová na olympiádě v Paříži

Česká plavkyně Barbora Seemanová na olympiádě v Paříži | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Její pozávodní dojmy se netočily kolem výsledku. Ráno i odpoledne hlavně zdůrazňovala, že chtěla zažít místní bouřící halu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak plavkyně Seemanová hodnotila neúspěšné semifinále závodu na 100 metrů motýlek

„Jsem spokojená, že je to zase zlepšený čas, než jsem měla přihlášený. Jsem hrozně ráda, že jsem si mohla zažít tu atmosféru. Je to neskutečné tu stát a i se sluchátky cítit, jak ti lidé řvou, jak to strašně duní. Bylo to pro mě důležité a jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ užívala si pařížskou atmosféru česká plavkyně.

Plavala vedle nejlepší plavkyně minulých her, její soupeřka Gretchen Walshová překonala olympijský rekord, ale to bylo něco, co ji tolik nezajímalo.

„Bude to zase nabitá olympiáda se vším všudy. Můžeme se ještě těšit na hezké výsledky,“ řekla po závodě Seemanová.

Barbora Seemanová nemluví frázovitě, ale bylo na ní poznat, že doplaváním motýlkářské stovky z ní nespadla ani malá část napětí a soustředění. Chce mít všechno perfektní, běžně je ochotná k rozhovorům, ale tentokrát si jasně diktovala, co potřebuje.

To hlavní musí ukázat v neděli a v pondělí, kdy by podle ideálního scénáře měla bojovat o nejlepší plavecký výsledek v české historii. Začne totiž závod na její hlavní trati: 200 metrů volným způsobem.

„Ranní rozplavby pojedu s malou rezervou. Budu se snažit si to v té rozplavbě pohlídat. Uvidím, jak tam budu nasazená, budu se snažit ušetřit nějaké síly a doufám, že to do toho semifinále padne hladce,“ vyhlíží závod na své oblíbené trati Seemanová.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme