Kouč Plzně ví o kvalitách Hearts. ‚Silní ve vzduchu, houževnatí a dobří v protiútoku,‘ varuje Koubek

Plzeňští fotbalisté přivítají v úvodním duelu play-off Evropské ligy celek Heart of Midlothian. Souboj Západočechů se skotským protivníkem začne v 19 hodin a svěřenci Miroslava Koubka do něj půjdou i díky aktuální formě obou týmů v roli mírného favorita.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Koubek

Miroslav Koubek | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Ve 4. předkole už nenarazíte na žádného outsidera. Hlavně pak v odvetě nás čeká specifické prostředí, na které není většina našich hráčů zvyklá. Chtěl bych být mírný, ale pokorný optimista,“ varuje trenér Viktorie Miroslav Koubek, že Hearts nebudou pro jeho tým snadným soupeřem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra fotbalistů Plzně Miroslava Koubka před úvodním zápasem 4. předkola Evropské ligy

Doplňuje, v čem vidí hlavní přednosti celku z Edinburghu. „Mají velmi dobrý rychlý protiútok. Pak se vyznačují houževnatostí, tvrdostí v rámci fair play a také velmi dobrou hrou ve vzduchu v boxech,“ vypočítává Miroslav Koubek.

Díky postupu ze třetího předkola má Viktoria jistotu, že si na podzim zahraje evropské poháry. V případě, že nepřejde přes skotský tým, čeká ji stejně jako před rokem Konferenční liga. „Tlak je vždy, ale enormní je, když máte v ruce prázdno. Pokud už v nich něco máte, tak se může hrát s větším nadhledem. Určitě nám může pomoci, že máme jistotu podzimu v pohárech,“ přiznává Koubek.

Vítězná šňůra jako hnací motor

Zatímco Hearts v této sezoně uhráli ze tří soutěžních zápasů jedinou remízu proti oslabeným Rangers, Plzeň ještě neprohrála. Západočeši vyřadili Kryvbas a v lize ztratili jen remízou v Jablonci. „Atmosféra je dobrá. Vítězná šňůra, kromě jedné remízy, mužstvo posiluje psychicky a dodává sebevědomí. I po významných odchodech ukazujeme, že jsme schopni hrát kvalitní utkání. Máme radost, že můžou nastoupit i další hráči, jako naposledy v Budějovicích třeba Alexandr Sojka nebo před tím Jirka Panoš,“ těší Miroslava Koubka, jak se tým vyrovnal s odchodem Tomáše Chorého.

V úvodním duelu předchozího souboje s Kryvbasem překvapil nasazením šestnáctiletého Jiřího Panoše, který se blýskl vyrovnávací trefou. A nějaké překvapení v sestavě možná se svými asistenty připraví i na souboj se skotským sokem. „Mladšího borce už nemám, takže uvidíme. Vždy se snažíme nějak překvapit a udělat nečekaný tah, když to jen trochu situace umožňuje,“ usmívá se plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Duel jeho Viktorie s Hearts začne v 19 hodin. Přímý přenos nabídne Radiožurnál Sport, server iROZHLAS.cz bude utkání sledovat v podrobné online reportáži.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme