Schick vystřílel Leverkusenu účast v Lize mistrů, Hoffenheimu nepomohla ani Kadeřábkova asistence

Bundesligový souboj dvou českých fotbalistů dopadl v sobotu lépe pro útočníka Patrika Schicka, který dvěma góly a jednou asistencí pomohl Leverkusenu vyhrát na půdě Hoffenheimu, za který si připsal jednu gólovou nahrávku obránce Pavel Kadeřábek. Vítězství zajistilo Bayeru jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů.

Hoffenheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalista Patrik Schick

Český fotbalista Patrik Schick | Foto: ANDREAS GEBERT | Zdroj: Reuters

Leverkusen na hřišti Hoffenheimu od 22. minuty prohrával po zásahu Ruttera, o dvanáct minut později ale bylo srovnáno, když Patrik Schick přidal po přihrávce Diabyho svůj 23. ligový gól v sezoně.

Deset let bavorské dominance. Bayern si díky triumfu v derby s Dortmundem zajistil rekordní německý titul

Číst článek

Hned vzápětí ale domácí znovu vedli a prsty v tom měl i Pavel Kadeřábek, který přesným centrem našel před bránou Baumgartnera.

Ve druhé půli ale převedli hosté perfektní obrat, v němž hrál hlavní roli Schick. Nejdřív český útočník přihrál Diabymu, který vyrovnal na 2:2, a o chvíli později se Schick protáhl do vápna, udělal kličku brankáři a ve skluzu poslal míč do prázdné brány.

V závěru pak ještě stanovil konečný výsledek 2:4 Alario. Leverkusen tak má jisté třetí místo za Bayernem a Dortmundem a s ním i účast v Lize mistrů. Schick se navíc se 24 střeleckými zásahy řadí na druhé místo tabulky střelců za suverénního Lewandowského z Bayernu.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Freiburg - Union Berlín 1:4 (59. Höler - 11. Promel, 30. Trimmel, 41. Becker, 89. Schäfer), Fürth - Dortmund 1:3 (70. Ngankam - 26. a 72. Brandt, 77. Passlack), Hoffenheim - Leverkusen 2:4 (22. Rutter, 36. Baumgartner - 34. a 76. Schick, 73. Diaby, 90.+1 Alario), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 0:1 (43. Gerhardt),

18:30 Hertha Berlín - Mohuč.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme