První Barákův faul byl hloupý, druhý nešťastný. Vyloučen měl ale být i Yildiz, myslí si Horváth

Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy končí už ve skupině. V rozhodujícím duelu v Hamburku podlehli Turecku 1:2 a s jedním bodem tak do osmifinále nepostupují. „Rozhodčí výrazně pochybil a kluci to chvílemi neunášeli,“ myslí si fotbalový expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth.

Očima expertů Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček, David Zima a Tomáš Chorý

Tomáš Souček, David Zima a Tomáš Chorý | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Profimedia

Už ve 20. minutě viděl v zápase s Tureckem červenou kartu Antonín Barák. Jak hodnotíte klíčový moment duelu?
První faul byl prostě hloupý. Druhý byl sice nešťastný, ale je to chyba, která zápas výrazně ovlivnila.

Vrátím se ještě k červené kartě Antonína Baráka. Přistoupil rozhodčí k utkání správně? Připomenu, že i kvůli závěrečné strkanici vytáhl celkem 18 karet, což je nejvíc v historii šampionátů.
Některé jeho výroky byly přísné, poté benevolentnější, poté znovu přísné. Na konci to již vygradovalo ve velkou strkanici. Turci rádi slaví tak, že provokují, a pak už je těžké udržet emoce. K tomu musíme zmínit i situaci na konci prvního poločasu, kdy měl turecký hráč Kenan Yildiz dostat červenou kartu.

Pokud nechtěl vylučovat za první faul na Robina Hranáče, tak za souboj s Vladimírem Coufalem, přestože tam nebyla velká intenzita. Rozhodčí výrazně pochybil a kluci to chvílemi neunášeli, to nás trochu poškodil.

Mohli poté Češi s výsledkem něco udělat?
To je strašně těžké. Troufnu si říct, že když na hřiště přišli Tomáš Chorý s Janem Kuchtou, tak jsme posledních 20 minut rezignovali na výstavbu hry. Začali jsme jít více do soubojů, které Turkům nechutnaly. Chorý přinesl důraz a nepříjemnost pro soupeře. Vypracovali jsme si tlak a pár standardních situací, ze kterých jsme nakonec dali i gól.

Bohužel, nechci říct, že nám chyběly síly, ale Turci jsou kvalitní hráči a umí rozpoznat, na co v ten moment mají. Po druhém gólu, který pro nás vlastně nic neřešil, byl zápas jednoznačně rozhodnutý.

Přímý přenos všech utkání vyřazovacích bojů uslyšíte na stanicích Radiožurnál a Radiožurnál Sport, server iROZHLAS.cz zápasy sleduje v podrobných online reportážích.

Petr Král Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme