Obrovské zklamání. Všichni jsme věřili, že postoupíme, mrzí po konci na Euru záložníka Provoda

Fotbalová reprezentace končí na mistrovství Evropy v Německu. V závěrečném utkání ve skupině totiž podlehla v Hamburku Turecku 1:2. Češi hráli o 20. minuty bez vyloučeného Antonína Baráka, který dostal dvě žluté karty. Pro Radiožurnál Sport utkání zhodnotili kapitán národního týmu a jediný střelec proti Turecku Tomáš Souček a jeho spoluhráč Lukáš Provod.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro Antonína Baráka skončil duel s Tureckem předčasně

Pro Antonína Baráka skončil duel s Tureckem předčasně | Zdroj: Reuters

Kapitán českého týmu Souček se vrátil ke dvěma žlutým kartám, které v rychlém sledu udělil rumunský sudí István Kovács záložníkovi Antonínu Barákovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy českých fotbalistů po prohraném zápase s Tureckem

„Říkal jsem mu, že první žlutou dostal za první faul a druhou hned za druhý. Většinou se takhle nedávají, on je hned vytáhl, tak jsem se ptal, jestli to byl takový faul a on vše odkýval. Pak tam byl stejný faul na Vladimíra Coufala, loket, všichni jsme viděli, že je to druhá žlutá karta a on ji nedal,“ popsal kapitán Souček.

Prohra s Tureckem, která znamenala definitivní konec národního týmu na evropském šampionátu, byla pro hráče pochopitelně zklamáním, což přiznal Lukáš Provod.

„Samozřejmě obrovské zklamání, protože jsme všichni věřili a šli za tím, že to tady zvládneme a postoupíme, protože se tady sešla skvělá parta kluků i s trenéry a realizačním týmem. Hrozně jsme si to tady užívali, každý zápas, trénink a dělali maximum. Bohužel jsme to nedotáhli,“ litoval prohry Provod a na dálku poděkoval českým fanouškům.

Turci po vítězství nad Českem postupují ze druhého místa a v osmifinále se utkají s Rakouskem, Gruzie zdolala Portugalsko 2:0 a na úvod play-off vyzve Španělsko.

Předchozí středeční zápasy skončily remízami. Slovensko hrálo s Rumunskem 1:1 a Belgie s Ukrajinou 0:0. Slovensko narazí v osmifinále na Anglii, Rumunsko na Nizozemsko a Belgie na Francii. Pro Ukrajinu turnaj skončil.

Pavel Tylšar, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme