Slovinci slaví po bezbrankové remíze s Anglií postup, stejným výsledkem skončil i duel Dánska se Srby

Fotbalisté Anglie na Euru remizovali 0:0 se Slovinskem a do osmifinále jdou jako vítězové skupiny C. Úřadujícím vicemistrům Evropy stačilo k prvnímu místu v tabulce pět bodů, protože bez branek skončil i souběžně hraný zápas Dánska se Srbskem.

Kolín (Aktualizováno: 0:08 26. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovinska slaví historický postup do osmifinále mistrovství Evropy

Slovinci slaví historický postup do osmifinále mistrovství Evropy | Zdroj: Reuters

Premiérový postup do vyřazovací fáze slaví po třetí remíze na turnaji Slovinci, kteří po výsledku 1:1 ve vzájemném duelu a při bodové shodě, rovnosti skóre i počtu žlutých karet skončili za Dánskem na třetí příčce kvůli horší pozici v žebříčku UEFA.

Rakušané zaskočili na Euru Nizozemsko a vyhráli skupinu, Francouzi remizovali s Polskem

Číst článek

Slovinci znovu nedosáhli na premiérovou výhru na evropských šampionátech, při druhé účasti si ale zahrají play-off, protože v tabulce týmů na třetích místech předstihnou minimálně Maďarsko a Chorvatsko.

Osmifinálového soupeře se teprve dozvědí, stejně jako Angličané, kteří měli jistý postup už před úterním utkáním.

Dánsko také

Dánsko remizovalo Evropy se Srbskem také 0:0. Bod tak uhráli i ve třetím utkání na turnaji a postoupili do osmifinále ze druhého místa skupiny C. O jejich umístění před Slovinskem, které má po remíze 0:0 s Anglií shodnou bilanci, rozhodlo až umístění v kvalifikačním žebříčku.

Srbsku dva body stačily pouze ke čtvrtému místu ve skupině a na turnaji končí. Určit pořadí na druhém a třetím místě však bylo výrazně složitější.

Dánsko i Slovinsko totiž ve skupině uhrály po třech bodech, měly i stejné skóre 2:2, stejný počet vstřelených branek a také oba celky dostaly po šesti žlutých kartách.

Rozhodnout tak musel až úplně poslední parametr, a tím bylo pořadí v žebříčku po kvalifikaci. V něm bylo Dánsko deváté a Slovinsko patnácté.

Dánsko tak získalo druhé místo a Slovinci postoupí ze třetí příčky, jelikož už nyní je jisté, že až za nimi skončí na třetích místech Chorvatsko a Maďarsko.

Mistrovství Evropy (PLATNÉ K 25. 6. 2024)
Tým Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 1 2 0 2:1 5
2. Dánsko 3 0 3 0 2:2 3
3. Slovinsko 3 0 3 0 2:2 3
4. Srbsko 3 0 2 1 1:2 2

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme