Smůla pro Schicka. Český kanonýr dal dvacátý gól v sezoně, pak se zranil a Leverkusen neudržel vedení

Útočník Patrik Schick pomohl jubilejní dvacátou brankou v tomto ročníku německé fotbalové ligy k vedení Leverkusenu na hřišti Mohuče, předehrávku 23. kola ale kvůli zranění nedohrál a jeho tým nakonec prohrál 2:3. Šestadvacetiletý reprezentant otevřel v 35. minutě skóre, tři minuty po zahájení druhé půle ale musel vinou svalových potíží předčasně střídat. A Leverkusen po trefách Jeana-Paula Boetiuse a Marcuse Ingvartsena utkání ještě ztratil.

Mohuč Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick.

Patrik Schick. | Foto: Tim Rehbein | Zdroj: Reuters

Bayeru skončila série čtyř ligových vítězství a je před víkendovým programem dál třetí s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Bayern Mnichov. Mohuč si polepšila s 34 body na sedmé místo.

Slavia zvítězila v Istanbulu nad Fenerbahce 3:2 a v Evropské konferenční lize je blízko postupu

Číst článek

Šestadvacetiletý reprezentant Schick se prosadil po půlhodině hry, kdy převzal přihrávku Demirbaye a jeho střelu z 25 metrů tečoval do protipohybu gólmana Zentera obránce Niakhaté. Bývalý hráč Lipska, Říma či Sampdorie Janov se stal po Lewandowském z Bayernu Mnichov teprve druhým hráčem v pěti elitních evropských ligách, který dosáhl na metu dvaceti vstřelených branek.

V tabulce bundesligových střelců si upevnil druhé místo před Erlingem Haalandem z Dortmundu, který na něj ztrácí čtyři góy. Vedoucí Lewandowski má oproti Schickovi ještě o šest zásahů více.

Po přestávce ale Schick utržil po jednom ze soubojů zranění, a ačkoliv byl chvíli ošetřován za pomezní čárou, musel teprve tři minuty po zahájení druhé půle předčasně střídat.

Leverkusen po odstoupení svého nejlepšího střelce o vedení přišel a v 57. minutě vyrovnal z přímého kopu Martín. Domácí mohli poté duel zvrátit, ale Onisiwovu trefu rozhodčí po konzultaci s videem neuznali kvůli ofsajdu Niakhatého.

V 74. minutě se ujal vedení opět Leverkusen, poté co se prosadil Schickův náhradník Alario. Ale domácímu trenérovi Svenssonovi vyšlo střídání a jeho hráči skóre otočili. Nejprve se v 84. minutě trefil po dvou minutách na hřišti Boetius a v samotném závěru strhl vítězství na stranu Mohuče další nový muž na hřišti Ingvartsen. Mohuč porazila Leverkusen po osmi zápasech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme