Chorý přestoupil z Plzně do Slavie. ‚Staněk mi v rozhodování pomohl, chci se v kariéře posunout,‘ říká

Český fotbalový reprezentant Tomáš Chorý přestoupil z Plzně do Slavie. Devětadvacetiletý útočník uzavřel s Pražany tříletou smlouvu. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý na Euru odehrál necelý druhý poločas proti Turecku a výrazně pomohl ke gólu

Tomáš Chorý na Euru odehrál necelý druhý poločas proti Turecku a výrazně pomohl ke gólu | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Chorý přišel do Plzně v roce 2018 z Olomouce a pomohl Viktorii ke dvěma mistrovským titulům. Letos s ní také postoupil do čtvrtfinále Konferenční ligy. V dubnu prodloužil smlouvu do roku 2027. S reprezentací se zúčastnil probíhajícího mistrovství Evropy v Německu, za národní tým dosud odehrál sedm zápasů a dal dva góly.

„Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl (brankář) Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie,“ uvedl Chorý, který v 207 ligových utkáních vstřelil 50 branek.

„Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,“ dodal.

Slavia tři sezony po sobě nezískala titul, nejprve ji o něj připravila Plzeň a v posledních dvou případech Sparta. „Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného týmu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,“ poznamenal předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Už v sobotu Slavie s Plzní potvrdily, že o Chorého přestupu intenzivně jednají. „Jak jsme avizovali o minulém víkendu, hráč i jeho agent nám sdělili, že mají zájem o přestup do Slavie a toto rozhodnutí bylo finální. Zahájili jsme tedy s klubem oficiální jednání a dnes došlo k dohodě,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

„Vždy platí, že dres Viktorie Plzeň budou oblékat jen hráči, kteří se za něj budou rvát. Tomáš se rozhodl jinak, šlo čistě o jeho volbu a v takovém případě nedávalo smysl transferu bránit,“ dodal Šádek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme