Je smutné, když vypadne domácí tým. Španělé jsou pro mě nyní favorit turnaje, myslí si expert Horváth

Fotbalové mistrovství Evropy už zná první dva semifinalisty. Francie a Španělsko postoupili a utkají se proti sobě v boji o finále. Na turnaji naopak končí Portugalsko s Německem. „Troufnu si říct, že mezi Portugalskem a Francií postoupil nudnější tým, tak jsem zvědavý, jestli mi to Francouzi v semifinále vrátí,“ říká o čtvrtfinálových zápasech expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth.

Očima expertů Stuttgart/Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němci hrají na Euru ve čtvrtfinále se Španěly

Němci hrají na Euru ve čtvrtfinále se Španěly | Zdroj: Reuters

Jeden z velkých favoritů končí, Španělsko porazilo domácí Německo. Je nyní vítěz prvního čtvrtfinále hlavním favoritem na celkový triumf?
Dá se to tak říct. Myslím, že souboj byl jedním ze zlatých hřebů Eura. Španělé uklidili z cesty druhé nejlepší mužstvo šampionátu a jsou pro mě nyní favorit celého turnaje.

Uškodí šampionátu, že končí domácí Německo? 
Vzhledem k tomu, že zbývá už jen pár zápasů, tak asi ne. Ale vždy je smutné, když vypadne domácí tým. Lístky už jsou prodané, ale mrzení, že už tam není domácí mužstvo, tam rezonuje. To je ale fotbal.

Francie slaví postup do semifinále po výhře nad Portugalskem. Oba týmy hrály hodně opatrně, čekal jste takový obraz hry?
Abych řekl pravdu, tak čekal. Na obou stranách bylo dost šancí přesto, že se hrálo opatrně. Ale hrál se kvalitní zápas, oba týmy byly dobře připravení takticky a bylo k vidění několik skvělých fotbalových momentů.

Když Portugalci na konci zápasu a prodloužení drželi míč, tak už hráli opatrněji a nechtěli ho ztratit. Bylo to vyrovnané a troufnu si říct, že v tomto zápase postoupil nudnější tým. Tak jsem zvědavý, jestli mi to Francouzi v semifinále vrátí.

Cristiano Ronaldo na asi svém posledním velkém turnaji na titul nedosáhne, bylo to emotivní loučení?
Všichni to čekali a pro nás pamětníky to je moment, který si bohužel budeme pamatovat. Na druhou stranu je kriticky potřeba říct, že mužstvo tím, že hrál, trpělo. Je to úžasný hráč, všechno bohužel jednou končí a to si budeme pamatovat.

Vladimír Kroc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme