Fanoušci se vypravili do Lipska, ale plány jim překazilo počasí. ‚Hodně nás to mrzelo,‘ litovali

Tisícovkám fanoušků přinesl úterní fotbalový zápas mezi Českem a Portugalskem hned dvojnásobné zklamání. Řada lidí se do Lipska vypravila i bez lístku a těšila se na veřejné promítání v centru města. Jejich plány ale zkazilo počasí.

Lipsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbaloví fanoušci v Lipsku

Čeští fotbaloví fanoušci v Lipsku | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: Reuters

Zápas mezi Českem a Portugalskem sledovaly v Lipsku tisíce lidí. Velká část z nich ale musela doslova na poslední chvíli změnit plány – fanouškovská zóna se totiž uzavřela pár minut před začátkem utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se čeští fanoušci vypořádali s uzavřením fanzóny kvůli počasí v Lipsku

Někteří byli připravení, jiní ne. První déšť a vichřice udeřily na Lipsko zrovna ve chvíli, kdy se fanoušci Česka chystali na hromadný pochod ke stadionu. Nešlo přitom jen o Čechy, někteří takříkajíc klamali tělem.

Robert je Němec, ale má českou matku a na utkání vyrazil v dresu její vlasti. I když si ho za to část kamarádů dobírala, už jen kvůli tomu, že proti českému týmu nastupoval Cristiano Ronaldo.

Na poslední chvíli

Kvůli bouřkám se už navečer uzavřela fanouškovská zóna v centru města – Lipsko ji sice dvě hodiny před prvním výkopem zase otevřelo a dovnitř se nahrnuly tisíce lidí. Doslova na poslední chvíli ale dorazila další bouřka – a nová uzavírka.

„Přijeli jsme z Chomutova, to není tak daleko za hranicemi. Vzal jsem sebou tři kluky, byli jsme natěšení, prošli si fanzónu, užili si ji a těšili se na zápas. Zrušení pět minut před začátkem nás hodně zklamalo,“ popsal pan David, který pak musel rychle hledat nějaké volné místo v restauraci, aby mohl alespoň část zápasu vidět.

Václav Jabůrek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme