Česko 0:0 Turecko

Bouřková výstraha uzavírá fanzóny v Berlíně, sektor pro fanoušky v Lipsku zatím zůstává otevřený

Kvůli varování meteorologů před nepříznivým počasím nemohou v úterý příznivci fotbalového mistrovství Evropy v berlínských fanouškovských zónách sledovat mimo jiné večerní utkání českého národního týmu s Portugalskem. Naopak sektor pro fanoušky v Lipsku, kde Češi hrají, zůstává zatím otevřen.

Berlín (Aktualizováno: 20:06 18. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci fotbalového mistrovství Evropy u Braniborské brány

Fanoušci fotbalového mistrovství Evropy u Braniborské brány | Zdroj: Profimedia

Německá meteorologická služba (DWD) předpovídá pro části Německa silné bouřky a vydatné lijáky. Nepřízeň počasí se týká pásu od západu na východ země.

Konec ve vyřazovací části, myslí si o cestě fotbalistů evropským šampionátem většina českých fanoušků

Číst článek

Největší varování prozatím platí pro Durynsko a Hesensko v centrální části Německa, výstraha ale zahrnuje i Sasko, které večerní zápas Čechů s Portugalci hostí.

Nepřízni počasí včetně krupobití bude Berlín čelit večer a v noci. „Bezpečnost návštěvníků fanzón je pro nás prioritou. Fanzóny proto dnes necháme uzavřené a prosíme všechny, aby zůstali doma,“ oznámil Moritz van Dülmen ze společnosti Kulturprojekte Berlin, která připravuje kulturní program v berlínských sektorech pro fanoušky.

V Berlíně jsou v centru města dvě zóny, a to u Braniborské brány a u nedaleké budovy Říšského sněmu, která je sídlem parlamentu.

Dominantou sektoru u Braniborské brány je vedle umělého trávníku o ploše 24 000 metrů čtverečních obří fotbalová brána, která je vysoká 21 metrů a široká 63 metrů. Berlín ji označuje za největší na světě.

Český sektor

Zatímco Berlín sektor pro veřejné promítání zápasů a společné fandění uzavřel, Lipsko po konzultaci s hasiči a policií nechává zónu otevřenou.

Zhruba tři a půl hodiny před výkopem se nad Lipskem spustila silná bouřka a pořadatelé krátce předtím museli fan zónu uzavřít. Déšť po 20 minutách ustal, proto se město opět rozhodlo od 19.00 sektor pro fanoušky na Augustově náměstí v centru Lipska pro veřejnost otevřít.

Příznivci mezitím vyrazili pochodem ke stadionu. Přímo v lipské Red Bull Areně bude utkání sledovat zhruba 15 tisíc českých fanoušků.

Důvody globálního oteplování

Současné globální oteplování je tak rychlé a intenzivní, že to lidská civilizace ještě nezažila. Jeho zásadní příčinou je činnost člověka – především spalování uhlí, ropy a plynu. Vědecká shoda na tomto závěru patří k nejrobustnějším v dějinách vědeckého bádání. K zastavení dalšího oteplování a relativní stabilizaci klimatu je potřeba dosáhnout tzv. klimatické neutrality, tedy zbavit se mj. i emisí skleníkových plynů z dopravy. Ta patří k velmi problematickým sektorům a Evropská unie k předním světovým emitentům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme