Konec ve vyřazovací části, myslí si o cestě fotbalistů evropským šampionátem většina českých fanoušků

Pouze desetina Čechů považuje fotbalové Euro za vrchol sportovní sezony. Vyplývá to z průzkumu agentury Median pro Radiožurnál. Pro ostatní bylo důležitější letošní mistrovství světa v hokeji a blížící se olympiáda v Paříži.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace se v úvodním zápase na Euru střetne s Portugalskem

Česká fotbalová reprezentace se v úvodním zápase na Euru střetne s Portugalskem | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Třetina respondentů se podle průzkumu o sport nezajímá vůbec. Co se týče zájmu o šampionát, tak většina lidí bude fotbalový šampionát sledovat v médiích.

Doporučení pro fanoušky cestující na fotbalové Euro: jeďte raději vlakem a počítejte s kontrolami

Číst článek

„Právě takto se chystají fandit výrazně častěji muži, a to v 67 procentech, a pouze polovina žen. Obliba sledovat zápasy v médiích stoupá s věkem.

Pouze jedno procento sportovních fanoušků se chystá vyrazit na Euro přímo do sousedního Německa, říká Vojtěch Dufek z Agentury Median.

Šance českých fotbalistů

Více než polovina Čechů si myslí, že národní tým na Euru vypadne ve vyřazovací části šampionátu. Průzkumu z poloviny června se účastnila tisícovka respondentů.

O tom, že reprezentace postoupí ze základní skupiny, jsou přesvědčeny spíše ženy, které věří, že národní tým z Německa přiveze medaili.

„Pozitivně naladěné jsou více ženy než muži, lidé v nejmladší věkové kategorii, lidé se základním vzděláním a lidé, pro které byl vrcholem sportovní sezony 2024 hokejový šampionát,“ vysvětluje to, co vyplývá z průzkumu, Dufek.

Adéla Burešová, mim, kma Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme