‚Šatny jsou od hřiště kilometr daleko.‘ Copa América trestá trenéry za pozdní příchody na druhý poločas

Na Copa Américe dostali další dva trenéři distanc na jeden zápas kvůli tomu, že jejich tým po poločasové pauze pozdě nastoupil na hřiště. Mistrům světa z Argentiny už chyběl Lionel Scaloni, Chilanům Ricardo Gareca, Venezuela se musela obejít bez Fernanda Batisty a v pondělí bude Uruguayi chybět Marcelo Bielsa.

Austin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Urugaye Marcelo Bielsa

Trenér Urugaye Marcelo Bielsa | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Důvodem suspendace Marcela Bielsy je pozdní vstup hráčů Uruguaye na hřiště na začátek druhého poločasu při čtvrtečním vítězství 5:0 s Bolívií. V pravidlech Copa América se uvádí, že „týmy musí přísně dodržovat časový rozvrh stanovený pro začátek utkání“ a že „trenér dotčeného týmu nese ve všech případech odpovědnost“ za přestupky.

Bielsovi uškodil pozdní nástup uruguayského mužstva již v zápase proti Panamě. Po prvním přestupku následovalo varování, po druhém již přišel trest. „Ale oni ty stopky pustí hned po skončení poločasu, přitom správně by to mělo být až ve chvíli, kdy se dostanete do kabiny. Šatny jsou od hřiště na některých stadionech kilometr daleko,“ prohlásil Bielsa. Tým tak nepovede v pondělním utkání s domácími Američany v Kansas City.

„V šatně je známo, že se tam děje spousta věcí a bývá tam rušno. Na tomto turnaji se s pravidlem o příchodu na hřiště zachází velmi přísně,“ řekl asistent trenéra Urugaye Diego Reyes agentuře Reuters.

Uruguayská fotbalová asociace navíc dostala pokutu patnáct tisíc dolarů. Pokud Jihoameričané neprohrají s domácími Američany, vyhrají svojí skupinu. I přes případnou porážku by však měli svěřenci bývalého trenéra Bilbaa nebo Leeds postoupil mezi nejlepších osm týmů.

tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme