Portugalci se probojovali do čtvrtfinále mistrovství Evropy, duel se Slovinskem rozhodly penalty

Portugalští fotbalisté porazili v osmifinále mistrovství Evropy ve Frankfurtu nad Mohanem Slovinsko po bezbrankovém průběhu až na penalty 3:0 a jejich dalším soupeřem bude v pátek v Hamburku Francie. Hrdinou rozstřelu byl brankář Diogo Costa, který zlikvidoval všechny tři pokusy slovinských hráčů.

Frankfurt (Aktualizováno: 23:54 1. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba týmy se potkaly v březnové přípravě a Slovinci vyhráli v Lublani 2:0. Tentokrát výborně bránili a navázali na tři remízy, při nichž ve skupině jen dvakrát inkasovali.

Sám Cristiano Ronaldo na jejich branku vyslal sedm střel, ale v zakončení mu chyběla přesnost, nebo mu stál v cestě brankář Oblak, který zneškodnil i jeho pokutový kop ve 105. minutě.

V závěru prodloužení Portugalce zachránil před vyřazením brankář Costa při Šeškově sólu a znovu pak zazářil při penaltách. Při nich Ronaldo už nezaváhal a otevřel mistrům Evropy z roku 2016 dveře do čtvrtfinále.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu - osmifinále:

Frankfurt nad Mohanem: Portugalsko - Slovinsko 0:0 po prodl., na pen. 3:0

Penalty proměnili: Ronaldo, Fernandes, B. Silva (všichni Portug.). Neproměnili: Iličič, Balkovec, Verbič (všichni Slovin.). Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Martínez (trenér) - Drkušič, Karničnik, Gorenc Stankovič, Bijol, Balkovec. ČK: 105. Kek (trenér). Diváci: 46 576.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme