Britští daňoví kontroloři prošetřují přestup Sissoka do Newcastlu, píše Guardian

Probíhající vyšetřování daňových deliktů v britském vrcholovém fotbale se zřejmě soustředí na přestupy hráčů do anglického Newcastlu. Podle deníku Guardian se prošetřují třeba okolnosti transferu francouzského reprezentanta Moussy Sissoka. Policisté a daňoví kontroloři podnikli v týdnu několik razií v Británii i ve Francii.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Moussa Sissoko

Fotbalista Moussa Sissoko | Zdroj: Reuters

V hledáčku daňových kontrolorů se podle Guardianu ocitly také přestupy Senegalců Demba By a Papisse Cissého a Francouze Sylvaina Marveauxe do klubu z města Newcastle upon Tyne.

Strážci zákona zatkli několik osob, mezi nimi také výkonného ředitele Newcastlu United Lee Charnleyho. Toho policie mezitím propustila bez vznesení obvinění.

Guardian s odkazem na zdroje blízké vyšetřování napsal, že se policie zaměřila na platby hráčským agentům. V případu má jít o podvod ve výši minimálně pěti milionů liber, který se má týkat daně z příjmu a neplacení sociálního pojištění.

Razie i ve West Hamu

Dalším terčem razií se kromě Newcastlu stal taky londýnský West Ham United. V obou klubech zabavili daňoví kontroloři a policisté spousty dokumentů, počítače i mobilní telefony.

Na akci se podílí 180 daňových úředníků, kteří zasahují nejen v Anglii, ale ve spolupráci s francouzskou policií také na opačné straně kanálu La Manche.

Jiří Hošek, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme